Renault Clio: Clio houd in na dag/paar dagen stilstaan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo, ik ben nieuw hier en ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Onze clio houd in als hij een dag of een paar dagen stil heeft gestaan.
Tijdens het rijden valt het vermogen weg en het gaspedaal intrappen heeft dan geen zin.
Het gaspedaal loslaten en weer intrappen lost het probleem tijdelijk op.

Het vreemde is dat het alleen tijdens de eerste rit van de dag gebeurt.
De ANWB is er al eens bij geweest die konden niets vinden, bij de garage hebben ze hem uitgelezen maar geen foutcodes te vinden.
Ikzelf peins me suf wat het zou kunnen zijn maar heb geen idee.

Iemand hier nog goede ideeen???

Michel75

Geplaatst door Michel75 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoeveel kilometers zitten de bougies er in? Begin eerst met standaarddingen zoals bougiekabels en bougies (verdeelkap aanwezig? ook meevervangen)
Alleen foutcodes uitlezen heeft niet zoveel zin.

michel28 (0), 16 jaar geleden

Ik zou hem toch een keer laten uitlezen, er is iets aan de hand ergens met de motor dus een evt fout zou die opgeslagen moeten hebben.
Ik heb ook een keer gehad dat hij niet meer vooruit te branden was en op nood programma draaide en uitlezing gaf aan dat er iets was in het lamda circuit. Een nieuwe lambda sonde hielp niet. Toen heb ik zlef de stekker eens goed bekeken en die was zwaar gecorodeerd. De nieuwe lamda sonde kon ik niet meer terug brengen. Fijn was dat! Huidige monteurs (niet alle natuurlijk) gaan zo blindelings uit van de foutmelding. Maar wat er tussen de motor en de lambda sonde zit slaan ze ff over....pfff, was wel ff 110 euro zo'n lamda sonde. maar draait nu weer ok!

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ook al zit er een duur MMS systeem in, ga eerst de basis langs en ga dan pas moeilijk doen. Inderdaad een lambda sonde heeft niks met starten te maken.

Michel75 (0), 16 jaar geleden

Hij start altijd en goed hij rijd (in principe op het af en toe inhouden) ook goed.
Alleen bij de eerste rit van de dag als hij een dagje heeft stilgestaan houd hij in................ maar niet de hele tijd, er is geen pijl op te trekken. Als hij inhoud laat ik het gas los en als ik het gaspedaal weer intrap is alles weer normaal (voor een tijdje).

Ik zat zelf aan vocht te denken maar het maakt niet uit of het geregend heeft of dat het al dagen mooi weer is.

Bij de garage geweest maar geen foutcodes te ontdekken

Michel75 (0), 16 jaar geleden

Bougies zitten er trouwens sinds vorig jaar november in die worden elk jaar netjes vervangen..............
dus dat zou nu zo'n 5.000 km zijn.

michel28 (0), 16 jaar geleden

Ik weet niet of deze motor een gaspositie (pot) meter heeft, maar anders zou ik daar ook even een blik werpen. Het feit dat je het gas ff laat "schrikken" laat hem het even weer goed doen en dat hij na een dag stilstaan het niet goed doet, vocht ofzo. En als de motor warm is dat de positie meter het wel aardig doet. Tis een idee.
Verder iets met de brandstof pomp zou ook kunnen.......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.