Renault Clio: Clio valt uit onder rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1400

De clio viel eerst af en toe uit maar als je de koppeling liet komen sloeg ie weer vanzelf aan . Toen viel ie onder het rijden uit en wilde niet meer starten . De starter draait wel rond maar ik krijg hem niet meer aan de gang . Nieuwe BDP sensor erin gezet maar dat was het niet . Wie weet wat dat kan zijn ?

huber-tina

Geplaatst door huber-tina (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Symptomen komen ook overeen met een defecte bobine.
Gaat er of blijft er een storingslampje branden?

huber-tina (0), 14 jaar geleden

Na doormeting zag een kennis dat er geen stroom op de benzinepomp kwam . Er brand geen storingslampje .

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je op gas rijdt dan maakt het niks uit of de benzinepomp wel of geen stroom krijgt. Wel als je op dat moment op benzine rijdt of de motor wil starten.
Heb je de klachten van uitvallen alleen op benzine, of alleen op gas of bij beide brandstoffen?

huber-tina (0), 14 jaar geleden

Alleen als ie op gas loopt . de benzinepomp wordt aangestuurd door de computer . Bij geen stroom op benzinepomp kan die dan er niet gewoon mee stoppen ?

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de motor op gas loopt maakt het niks uit of de benzinepomp wel of niet loopt, je hebt namelijk geen benzine nodig.
Wel kan het zijn dat dit het gevolg is van een andere fout waar je wel last van hebt.
Alleen volgens mij heb je tijdens het rijden nooit geconstateerd dat de pomp geen stroom krijgt, dat merk je nu nadat de motor niet meer aanslaat.

Ik denk dat de BDP-sensor en de bedrading daarvan gecontroleerd moeten worden. Als daar geen signaal vanaf komt dan wordt de benzinepomp inderdaad niet gestart.
Probeer eens of je tijdens het starten wel onsteking hebt. Gewoon een bougiekabel losnemen en daar een bougie in zetten. Schroefdraad van de bougie goed kontakt met aarde laten maken. Houd de bougie vast met een geisoleerde tang! Dan 1 persoon starten terwijl de ander kijkt of er vonken zijn. Geen vonken, dan echt BDP-sensor controleren.

huber-tina (0), 14 jaar geleden

Er is een nieuwe BDP-sensor ingezet .Doet nog niks . De bougies vonken . Moet nog eens zoeken of er geen relais tussen de stroomtoevoer en de brandstofpomp zit wat misschien kapot is .

huber-tina (0), 14 jaar geleden

De stroomtoevoer op de brandstofpomp gecontroleerd . Geen stroom .
Stroom direct op de brandstofpomp gezet . Hij loopt niet .
Brandstofpomp uitgebouwd en toen bleek dat hij helemaal versmolten was door kortsluiting .
Nu een nieuwe pomp erin maar dan heb ik nog geen stroom bij de pomp .
Wie kan mij vertellen wat stuk is gegaan door de kortsluiting van de brandstofpomp waardoor ik geen stroom bij de brandstofpomp heb .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.