Renault Espace: CO2 uitstoot

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Mijn Espace rijd op lpg3 Bij de APK blijkt de CO2 uitstoot te hoog te zijn. Zowel op benzine als op gas.
De auto rijdt overigens prima.
Wat kan hier de oorzaak van zijn?

Gerard3562

Geplaatst door Gerard3562 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

luc6675 (0), 19 jaar geleden

Hallo,
Ook wij rijden op LPG met een espace van 1998, ( 8 kleppen).Als ik vorige keer naar de keuring ging was bij ons ook de CO2 te hoog, doch die mennsen kenden blijkbaar het probleem en lieten de wagen iets langer draaien,ik had +- een halfuur moeten aanschuiven en dat is voldoende om alles af te laten koelen, zodat de katalysator niet naar behoren werkt.
Als de wagen toen enkele minuten draaide kwam alles mooi binnen de voorgeschreven waarden.
Is dit een 8 of 16 klepper ?, ik heb namelijk na 20.000 km op gas nieuwe kleppen en zittingen moeten steken.Dit zou bij de 16-klepper niet nodig zijn .

Gerard3562 (0), 19 jaar geleden

Luc,
De espace is een 16 klepper,volgens renaultdealer is er iets niet in orde met de bobine (4 stuks) deze worden nu vervangen .afwachten...

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

CO2 moet ongeveer 14-15% zijn. CO mag 0,5% zijn en bij verhoogd toerental 0,3%. Bij een bobine probleem krijg je direkt een backfire. Wat is het lambda-getal?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.