Renault Twingo: Controle lampjes instumenten paneel branden zacht en onterecht

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Begin dit jaar werkte de kachelventilator niet meer, ook niet op de hoogste stand. In eerste instantie is de kachelweerstand vervangen daarna was probleem verholpen. Twee weken nadien weer hetzelfde probleem, bleek aan verbrandde stekkers te liggen voor weerstand cq motor. Stekkers vervangen en sindsdien werkt de kachelventilator weer perfect.

Echter sinds die twee reparaties gaan er, na +/- 15 a 20 minuten, extra controle lampjes branden als de verlichting is ingeschakeld. Naast de controle lampjes voor stads- en dimlicht gaan ook de lampjes van mistlicht voor en groot licht, minder fel, mee branden. Zet je vervolgens de richting aanwijzer aan gaan zo'n beetje alle lampjes mee branden op de frequentie van het knippelicht.

Nu is natuurlijk het dashboard met de 1e twee reparaties telkens geheel of gedeeltelijk gedemonteerd. Het lijkt op een massa storing, zou dat hier mee verband kunnen houden en zou ik dit zelf simpel kunnen oplossen?

Bvd voor jullie antwoorden

Leo

Leo O

Geplaatst door Leo O (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tijne (0), 13 jaar geleden

dit is gegarandeert een massa storing.

zit maar 1 ding op ben ik bang en dat is gewoon zoeken. meschien ergens een kabel niet goed vast gezet of een kabel los geschoten.

heel veel sucses met zoeken.

gr tijne

Leo O (0), 13 jaar geleden

D'r zit inderdaad niets anders op denk ik. Vandaag even gekeken of de massa van de achterlichten en koplampen nog goed is. Kan hier niets geks vinden dus denk ik dat er iets mis is met de massa van het instrumenten paneel. Of zijn er nog meer mogelijke oorzaken?

Nog een aantal vragen:

1: Om dit vast te kunnen stellen moet dan het dashboard eruit of kan ik eea bekijken als alleen het instumenten paneel eruit is? 2: Is het demonteren van het dashboard een lastige klus, en hoe moet dit dan?
3: Wat zou de reden kunnen zijn dat deze storing pas na een minuut of 15 optreedt? (vandaag was het trouwens precies tegen overgesteld. Met wegrijden verlichting aangezet en de andere controlelampjes brandden ook om vervolgens na een minuut of 15 weer uit te gaan. Alles was toen weer normaal)

groet,

Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.