Renault Trafic 2022: Controleer remlichten

Bouwjaar: 2022, Brandstof: Diesel, Motorcode: M9R Z7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Hallo allemaal, ik heb een nieuwe Reunalt Traffic. Hij is nu 1 5 jaar oud en ik heb al 1,5 jaar constant meldingen van controleer remlichten. De bus is al veel terug geweest bij de garage. Ze hebben veel vernieuwd maar het probleem blijft. Als ik de moter uit zet en op nieuw start is de melding weg. Maar vandaag hielp dat niet. De melding bleef staan. En mijn remlichten deden het niet. Naar de garage geweest hebben hem gereset en de melding is weg. Ik heb dit steeds, soms blijft het 3 weken weg en dan ineens begint het weer. De monteurs weten het ook niet meer. Heeft er iemand hier ervaring mee en weet de oplossing. Alvast bedankt.

Marrie 1960!

Geplaatst door Marrie 1960! (65) , lid sinds 1 maand geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1290) PRO, 1 maand geleden

Trekhaak aanwezig ?
module gecontroleerd , bedrading .

    Geen trekhaak en bedrading na gelopen zei de monteur - Marrie 1960! (65), 1 maand geleden

Jeraevers (10), 1 maand geleden

Hebben ze de UCH gecontroleerd, of eventueel al vervangen?

    Geen idee wat dat is. Maar ik ga het doorgeven. - Marrie 1960! (65), 1 maand geleden

Marrie 1960! (65), 1 maand geleden

Nog steeds geen oplossing

Heino4267 (180), 1 maand geleden

Kort maar krachtig: je remlichten doen het niet, de rest doet er niet toe (foutmeldingen, uitlezen enz.).
Remlichten hebben plus en min nodig om te werken en een van de twee hapert.
Wacht totdat de remlichten het niet doen en ga meten op de fitting van de remlichten en dan verder terug de auto in (stekker op de printplaat, massapunten enz).
Als het zo is dat alléén de remlichten het niet doen en de overige lampen wel, kun je de massa vergeten, die is in orde anders branden de andere lampen niet.
Ga dus bij niet willen brandende remlichten meten (steek tijdelijk een balkje tussen rempedaal en stoel) waar precies je plus is onderbroken, en doe daar wat aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.