Renault Kangoo: Controlelamp elektronische storing gaat branden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Met regelmaat gaat bij mijn Kangoo het duolampje van Elektonische storing/voorverwarming branden.
De motor loopt dan op een toerental dat er op dat moment is en reageert dan niet meer op het gaspedaal.
Nu heb ik hier al veel overgelezen, groene stekkerverbinding bij koppelingspedaal, echter deze zit er volgens mij bij dit model niet want ik kan hem niet vinden.
Nu ben ik er mee na de Renault dealer geweest en hebben ze het volgende gevonden en gedaan:

Storing in gemotoriseerde smoorklep, stekker rekeneenheid inspuiting schoon gemaakt, storing gewist en proefrit gemaakt, storing komt niet terug.
Dan staat er nog het volgende of dat een code is weet ik niet zeker. 1999 diagnose motor storing.

Echter het probleem is niet opgelost, vandaag had ik dat 8x achter elkaar en telkens moet ik hem dan van contact afzetten en opnieuw starten
Het kan zo maar zijn dat ik de eerste week weer geen probleem er mee heb en dan weer heel vaak, dit begint erg vervelend te worden.
Heeft er iemand een idee dan zou ik dat graag willen weten,bij voorbaat dank.

wielk

Geplaatst door wielk (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Of nog steeds een storing in de bedrading of je hebt een nieuwe "gemotoriseerde smoorklep" nodig.

wielk (0), 13 jaar geleden

Vandaag weer bij de Renault dealer geweest omdat de storing nog steeds terug komt.
Zij hebben hem weer uitgelezen en alles verder gecontroleerd, zelfs met Renault Nederland hebben ze overlegd en komen uit de de gemotoriseerde smoorklep het probleem zou moeten zijn, zo leert de ervaring echter voor de 100% zou dat niet zeker kunnen zijn.
De kosten voor de gemotorisseerde smoorklep komen uit op €. 485 en als ik de kabelbundel van de klep moet vernieuwen op €. 425, ik ga er maar vanuit dat hun ervaring op dit gebeid goed is en laat de klep vervangen echter kan dit niet eerder dan de 22 juni a.s., dus wachten we even af of dat ook echt gaat helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.