Renault Scenic: Cruise control werkt soms wel soms niet

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dCi

De cruise control van mijn Scenic II uit 2005 reageert steeds vaker niet. Er komt geen foutmelding, er blijven streepjes staan. Soms laat hij ook de vastgezette snelheid plotseling los en reageert dan niet meer. Het vreemde is dat op andere momenten alles gewoon weer naar behoren functioneert. Aan de stuurschakelaars ligt het vermoedelijk niet, want de begrenzer is bij uitval van de cruise control wel normaal in te schakelen met dezelfde knoppen. Ik heb naar de sensoren bij koppeling en rempedaal gekregen en deze lijken goed op de plek te zitten en naar behoren te schakelen.
Enig idee?

r.scenic

Geplaatst door r.scenic (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Chicco_Himself (0), 12 jaar geleden

Ik heb ditzelfde probleem gehad bij mijn Espace. Bleek uiteindelijk de sensor te zijn bij het rempedaal. Deze kwam niet ver genoeg naar boven waardoor de cruise control niet meer werkte.
Probeer eens, op het moment dat de CC niet werkt, met je voet het rempedaal iets omhoog te "trekken". Werkt de CC daarna wel weer ligt het toch aan de schakelaar.
Bij mij is de schakelaar/sensor even los gehaald en vervolgens weer goed afgesteld en het probleem was opgelost!

r.scenic (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Het omhoog trekken van rem of koppeling helpt helaas niet. Desalniettemin zal ik toch maar eens wat nader naar deze schakelaars (laten) kijken.

Zijn er nog andere suggesties?

r.scenic (0), 12 jaar geleden

Het waren inderdaad de pedaalsensoren.
De test van het omhoog trekken van het rempedaal leidde er niet toe dat de cruise control werkte, maar had wel als effect dat het remlicht daarna permanent aan bleef. Bij een garage laten kijken waar de monteur liet zien dat het pootje van de sensor dmv een kartelrandje naar binnen of buiten kon worden gesteld. Pootje wat naar buiten en het remlicht was weer uit. Geen cruise control helaas...
Zelf de pootjes van zowel rem- als koppelingsensor maximaal naar buiten gebracht, waarop ze door loslaten van het pedaal weer iets naar binnen werden gedrukt. Alles doet (vooralsnog) weer perfect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.