Renault Clio 2014: Cruisecontrol en schakel indicatie probleem

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K B6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 66

Ik heb een probleem met de Renault Clio 1.5dci van mijn vrouw.

De versnellingsbak was echt overleden dus hier een zgan exemplaar ingebouwd met zelfde bakcode!

Auto schakelt weer fantastisch, maar na het vervangen werkt de cruisecontrol niet meer! Het lampje gaat wel aan maar reageert niet op aanzetten van de cruise. De speedlimiter werkt wel gewoon.

Ook de opschakel indicator werkt niet meer. In de 1e versnelling wel maar overige versnellingen niet.

Ik lees dat het vaak de koppelingspedaal sensor dit kan veroorzaken, maar ik heb ook ergens gehoord dat bepaalde waardes in de ecu gerest moeten worden na een bakwissel

Ik heb zelf geen computer om m uit te lesen, dus voordat ik naar de dealer ga, is iemand wellicht bekend met dit probleem en mogelijk wat advies wat ik eerst zelf kan proberen.

jnunen

Geplaatst door jnunen , lid sinds 9 jaar geleden

2 Reacties

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Heb je de schakelrobot overgezet of zat deze op de ruilbak? als het laatste het geval is, kan de robot de verkeerde software/instellingen bevatten of niet bij deze auto passen.

jnunen, 1 maand geleden

Als je daarmee het mechanisme bedoelt waar de 2 schakelstangen op vast geklikt worden...die zat nog op de nieuwe bak en was identiek aan de oude..dus dasr heb ik niks aan vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.