Renault Grand Espace: dashbord

Bouwjaar: 1999

betreft espace 2.0 8v f3r op lpg.
Na de min pool af-en aan gekoppeld te hebben i.v.m stationair probleem doet het dashbord het niet meer. Het display licht egaal op, de kontrole lampjes en de radio( wel spanning op radio) doen het niet.Kan wel seriele verbinding met instumenten paneel op bouwen. In datalijst valt op dat 12V accessoires niet aanwezig is.Alle zekeringen bij accu en pasagiers stoel zijn goed.
J.E

janh5107

Geplaatst door janh5107 (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

+acc heeft het instrumentenpaneel niet. Alleen een +accu op aansluiting 2 en een massa op aansluiting 3 van de blauwe stekker. Aansluiting 1 is van de regelbare dashboard verlichting, aansl 5 CAN L en aansl 6 CAN H. De zwarte 6 polige stekker is specifiek voor de radio.

Instrumentenpanelen van dit bouwjaar gaan wel eens stuk maar ik zou eerst de BII (zekeringkast)laten uitlezen bij de dealer. Als deze geen multiplex info verzend dan blijft het instrumenten ook zwart. Monteer je een instrumentenpaneel van de sloop zorg dan dat deze een LAGERE km-stand heeft dan de auto gereden heeft!!

janh5107 (0) PRO, 18 jaar geleden

Henkie bedankt voor de info. Tot aan de stekker is alles goed,
ook de zekeringkast dus ik ga ervan uit dat het dashbord de geest heeft gegeven.Auto heeft nog maar 120K gedraaid dus een lagere km-stand gebruikt zal moeilijk worden.Wat is het probleem bij een hogere km-stand?
J.E

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

De km-stand wordt opgeslagen in zowel het instrumentenpaneel als in de BII. Vervang je 1 van de 2 dan wordt de hoogste km-stand overgenomen.

janh5107 (0) PRO, 18 jaar geleden

inderdaad inst.paneel(euri 750!).
J.E

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.