Renault twingo: defecte sleutel twingo (startonderbreker)

Bouwjaar: 1995

De afstandsbediening in mijn autosleutel heeft het plotseling begeven ik dacht eerst lege batterijen maar helaas (bij de reservesleutel hetzelfde verhaal deze bleek al defect te zijn). Beide sleutels zijn volgens de dealer kapot en er is 1 nieuwe in bestelling (154 euro excl) ik start m nu met de noodcode. Volgens de dealer kan de startblokkering niet (definitief) uitgeschakeld worden klopt dat? En weet iemand waardoor een sleutel kopot kan gaan?En of deze op een of andere manier te repareren is? Het is een geïmporteerde twingo uit Duitsland type Air. Alvast bedankt voor de moeite

Linda6609

Geplaatst door Linda6609 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

zijn de 2 sleutels eerst opnieuw ingelezen ??

Linda6609 (0), 19 jaar geleden

Bij de renault hebben ze alles nagekeken (maar ze kregen de sleutel niet eens los, schroefje vergeten?! dus weinig vertrouwen eerlijk gezegd)conclusie kapot dus bestel maar nieuwe,en ik heb het zelf geprobeerd met knop deurvergrendeling in auto en dan aantal keer op sleutel (komt ook van deze pagina) maar er zit een rood lampje op de sleutel die eerst altijd oplichtte maar nu niet meer dus lijkt me niet aan het inlezen te liggen of zie ik dat verkeerd?

deesje (0), 19 jaar geleden

ik heb hetzelfde probleem. Mijn twingo komt ook uit duitsland en is uit ´95.
Eerst deed alles het naar behoren en opeens werkte de centrale vergrendeling niet meer en bleef het rode lampje op het dashboard knipperen.
Alles al geprobeerd; sleutel gereinigd, nieuwe batterijen, opnieuw ingelzen...niks mocht baten.
De enige ( en niet goedkope!!) oplossing is een nieuwe sleutel zeiden ze bij de dealer......

Maar is dat nou een misverstand? De zender is toch kapot en niet de sleutel of zit ik nu fout??

Linda6609 (0), 19 jaar geleden

Sorry voor mijn late reactie had even dit bericht gemist. Het huidige metaal gedeelte van de sleutel zetten ze in de nieuwe 'afstandsbediening' ik was 200 euro kwijt voor 1 sleutel was eigenlijk nog iets meer maar heb lang moeten wachten door een bestelfout van de dealer dus een paar euro korting gekregen. Nu werkt het weer prima. Lag volgens hun of aan vocht of aan vallen maar beide is niet gebeurd dan had ik gewoon pech.. Dus als je rode lampje op de sleutel niet meer brand als je op de knop drukt zal t verhaal hetzelfde zijn als bij mij..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.