Renault Twingo: Renault Twingo Easy Koppeling Problemen

Bouwjaar: 1996

Ik heb een Renault Twingo Easy. Ik heb problemen met het niet kunnen schakelen en het uitvallen van de auto hierdoor.

Probleem zit in dat de pomp voor het bedienen van de koppeling stuk is.

Ik heb meerdere keren op het web gezien, dat er mensen zijn die hun Renault Twingo Easy hebben omgebouwd van automaat tot manueel. Dit is veel goedkoper dan het repareren van de pomp en je hebt nooit meer problemen met de koppeling. Zoals ik gelezen heb is het iets meer dan een halve dag werk.

Wie weet een garage die ervaring heeft en/of zou kunnen uitvoeren van het ombouwen van een Twingo Easy naar manueel m.a.w. inbouwen koppelingspedaal.

Gaarne kan iemand van jullie mee hiermee helpen. Van de Renault garage krijg ik standaard te horen dat het niet mogelijk is.

Groet,
Asif.

blazer480

Geplaatst door blazer480 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

2-fast-reanult (0) PRO, 19 jaar geleden

eeyh hallo
volgens my is het alleen even een andere bak er in bouwen en aansluiten aan een andere versnellingspook en wat klyne aanpassingen maken, dus is denk ik wel mogelyk
en dat s zeker wel een dagje werk, of wel meer zelfs

succes

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

...en een andere pedaalstoel voor koppeling- en rempedaal

blazer480 (0), 19 jaar geleden

Probleem opgelost. Bij vele renault garage's langs geweest, maar volgens hun was ombouw onmogelijk!! Uiteindelijk bij mijn eigen niet dealer garage de Twingo Easy laten ombouwen naar manueel. Hij rijdt nu perfect, en schakeld zelfs veel soepeler dan eerst!!
Totale kosten waren inclusief arbeid en materiaal Euro 277,-. Nooit meer problemen met de koppeling ;-))

Ik heb ook een korte handleiding gevonden voor de ombouw, als je interesse hebt kan je mij emailen.

Groet,
Asif.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.