Renault Scenic: Deurscharnier knakt/klikt

Bouwjaar: 2010, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

Bij het openen en sluiten van het linker voorportier klinkt er een harde knak vanuit de scharnierpunten. Ik heb de scharnieren al een paar keer met W39 spray ingespoten zonder resultaat. Ik ben bang dat na verloop van tijd er iets afbreekt, tenminste zo klinkt het.
Heeft iemand een idee hoe dit te verhelpen?
Bij voorbaat dank!

Groet,
Paul, Venlo

Geplaatst door

Sorriso7 (0)

al 10 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Dit komt door slijtage, er gaat niks afbreken, maar de klem schiet dan over het nokje. Enige remedie is vervangen. Iets van 25 euro ofzo.

Safrane10698 0

10 jaar

Het onderdeel is mogelijk net iets anders, maar het verhaal is qua strekking hetzelfde: http://www.renaultvelsatis.nl/koffiehoek...

Heino4267 525

10 jaar

Misschien alleen een kwestie van de bouten opnieuw vastdraaien waarmee de vanger in de deur/ op de carrosserie vastzit? Ik heb dit al een paar keer gehad met een Micra (ook onderdeel van Renault). Bouten lopen los, met geluid als gevolg.

Shadowranger 0

10 jaar

Bij sommige modellen zoals de laguna kan dit nog sneller. Even luidspreker afdekking en luidspreker loshalen. Dan kan de gehele binnen zijde blijven zitten. De schroeven zitten namelijk aan de buitenzijde van de deur. En dan pak je de deurvanger er zo uit.

Safrane10698 0

10 jaar

Paul is het probleem inmiddels opgelost ?
Ik heb eenzelfde probleem en wil graag weten wat je er aan hebt kunnen doen.

pieterp9094 0
badge

9 jaar

beste
pieterp9094

gewoon de deurstop of deurvanger genoemd vervangen gekend probleem bij renault zeker niet invetten of smeren met wd40 maakt het alleen maar erger.
(spreek uit ervaring)

witteu 0

9 jaar

Deurvanger vervangen, hebben ze meer last van Megane/Scenic/Laguna

Andre379 0

9 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.