Renault Twingo 2006: Deurslot mechaniek werkt niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hoi allen,
Ik heb een probleem met het deurslot aan de bestuurderskant van een Renault Twingo. In het mechaniek is iets niet ok, waardoor je de auto niet met de sleutel van buitenaf open kan krijgen. Alleen in combinatie met het omhooghouden van de vergrendeling lukt het. Ook het induwen van de vergrendeling aan de binnenkant (knopje bij het raam) gaat niet. Via de deurgreep aan de binnenkant werkt het openen wel.

Nu wilde ik het mechaniek uitbouwen, om te kijken of ik er iets aan kon doen. Ik krijg het mechaniek wel los, maar het manoeuvreren van het slotmechaniek langs de raamgeleider gaat niet. Is hier een truc voor? Of moet er iets met de raamgeleiding? Die zit echter met een zeer strak aangedraaide schroef bovenin vast en onderin zit hij gepuntlast. Daarnaast is het uitbouwen van het hele raam niet iets waar ik naar uitkijk.

Ik hoop dat iemand hier mee kan helpen. Alvast dank voor het meedenken!

guy3906

Geplaatst door guy3906 , lid sinds 18 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Raamgeleider demonteren.

guy3906, 1 dag geleden

Kaleido, dank voor je reactie. Ik denk alleen dat dat niet gaat lukken. Zoals beschreven zit die geleider gepuntlast aan de onderkant van de deur. Ik denk eerder aan een handigheidje qua manoeuvreren, maar dat is me dus nog niet gelukt. Ook het loskoppelen van alle stangetjes lijkt me een uitdaging.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.