Renault Kangoo: deurvergrendelings module renault kangooexpress

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5dci

Mijn centrale deurvergrendeling doet het meestal niet op de afstandsbediening. (wel op de schakelaar op het console). Ook geeft de auto onterecht aan dat er een deur openstaat. Volgens de dealer ligt het aan de deurvergrendelings module. Lijkt me een goeie conclusie.
Wie kan me vertellen waar dat ding zit bij een Renault Kangoo express uit 2002. (met google ben ik er niet uitgekomen. wellicht heeft iemand een link)
dank
Kees

kdr

Geplaatst door kdr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kdr (0), 14 jaar geleden

[quote=kdr]Mijn centrale deurvergrendeling doet het meestal niet op de afstandsbediening. (wel op de schakelaar op het console). Ook geeft de auto onterecht aan dat er een deur openstaat. Volgens de dealer ligt het aan de deurvergrendelings module. Lijkt me een goeie conclusie.
Wie kan me vertellen waar dat ding zit bij een Renault Kangoo express uit 2002. (met google ben ik er niet uitgekomen. wellicht heeft iemand een link)
dank
Kees[/quote]
Inmiddels de binnenverlichting gesloopt in de hoop dat daar de sensor zou zitten. Helaas, zelfs die kan ik niet vinden :-(
Iemand????

8je (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je weet welke deur er open blijft staan, heb je de oozaak van je probleem. Als de computer 'denkt' dat er een deur openstaat zal je auto niet vergrendelen. Het kan dus zo zijn dat er b.v. een portierschakelaar stuk is.

Als je een schuifdeur aan de bestuurderskant hebt, denk ik dat je dealer de module bedoeld die l.a. in de laadruimte achter de bekleding zit. Deze zorgt er o.a. voor dat als je staat te tanken, de schuifdeur niet geopend kan worden omdat deze anders tegen het vulpistool aan komt. (alleen aanwezig bij een schuifdeur links!)

kdr (0), 14 jaar geleden

[quote=8je]Als je weet welke deur er open blijft staan, heb je de oozaak van je probleem. Als de computer 'denkt' dat er een deur openstaat zal je auto niet vergrendelen. Het kan dus zo zijn dat er b.v. een portierschakelaar stuk is.

Als je een schuifdeur aan de bestuurderskant hebt, denk ik dat je dealer de module bedoeld die l.a. in de laadruimte achter de bekleding zit. Deze zorgt er o.a. voor dat als je staat te tanken, de schuifdeur niet geopend kan worden omdat deze anders tegen het vulpistool aan komt. (alleen aanwezig bij een schuifdeur links!)[/quote]
Dank voor je reactie. Ik heb geen schuifdeur aan de bestuurderskant. De deurschakelaars zijn doorgemeten. Toen die fout begon kon ik nog gewoon de deuren op slot doen (en van slot halen) met de afstandsbediening. Bij op slot doen knipperden de lampen dan niet. (dat was correct want dat deed hij 'vroeger' ook niet als er werkelijk een deur openstaat.

8je (0) PRO, 14 jaar geleden

In dat geval bedoelt je dealer het kastje van de startblokkering, deze zit l achter het dashbord. Is te zien als je bovenkap v.h. dashbord en de klokken demonteerd. Je kan er slecht bij, en gaan weleens stuk door bijv. waterlekkage.
Kan je dealer niet zien om welk portier het gaat? Het zou toch leuk zijn als je zeker weet dat de bedrading e.d. goed is voordat je een ( dure ) module gaat vervangen.

En wat gebeurt er als je de reservesleutel gebruikt?

kdr (0), 14 jaar geleden

Wederom dank. Hier kan ik wat mee. Reservesleutel doet hetzelfde. Wordt vervolgd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.