Renault Espace: Diesel 2.2 DCi draait wel rond maar start niet -- na onderhoud

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 DCi

Common rail -- na verwisselen verstuivers en start motor (accu losgeweest) -- bij starten draait de motor wel rond maar start niet -- bij controle blijkt er geen dieselolie uit de de pomp op de motor te komen -- filter ontlucht en brandstof tot aan de hogedrukpomp. -- weet iemand raad -- zit er een startblokkering in deze auto die er voor zorgt dat alleen de brandstof pomp niet mee doet? -- Ik heb iets gehoord over een bots schakelaar, waar zit deze bij de espace? -- heeft iemand andere suggesties.

lavabu

Geplaatst door lavabu (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij de traffic komt het voor dat het asje in de pomp breekt, misschien bij jou ook?

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,
Espace 4 heeft geen crash-sensor meer. Als je de kaart in de lezer stopt en contact maakt, hoor je dan een elektrische pomp draaien? Gaat het gele lampje (motormanagement) uit na enkele seconden, net als startonderbrekingslampje (rode led)? Heb je de verstuivers vervangen? Je moet de codes inlezen die bovenop de verstuiverkop gedrukt staan. Bepaalde modellen is dat noodzakelijk, het kan zijn dat de jouwe erbij hoort.
Succes!

lavabu (0) PRO, 15 jaar geleden

as in de pomp gecontroleerd, en deze was niet gebroken. Echter de electische aansluiting van de drukschakelaar op het verdeel manifold was de oorzaak. nadat deze weer goed contact maakte had ik gelijk brandstofdruk in het manifold en startte de auto direct.


Door het losnemen van de accu waren de ramen wel van slag. de ramen gingen schokkend per 3 cm omhoog en omlaag. De oplossing hiervoor was de ramen geheel naar beneden -- schakelaar 3 seconden vasthouden-- ramen geheel omhoog-- weer 3 seconden vasthouden-- en de ramen functioneerden weer gewoon.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.