Renault Laguna: dipswitch onder bestuurdersstoel hangt los

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Vandaag zag ik bij het schoonmaken/uitzuigen van mijn auto een dipswitch met veertje loshangen onder de bestuurdersstoel, aan de rechterachterkant. Het kan nu dus nooit functioneren. Deze dipswitch moet op de een of ander manier in 2 gaatjes gedrukt worden, maar ik kan er niet achter komen waar die gaatjes moeten zitten. Weet iemand dat toevallig goed uit te leggen? Waar is de dipswitch trouwens voor? Ik heb een "gewone" stoel (Laguna Expression), zonder motor. Ik heb het vermoeden dat het ergens in de rechter geleide rail moet zitten, maar waar? Aan de rechterzijkant, linker zijkant, of ergens anders? Is het in de rail die op de bodem vastgeschroefd zit of het deel wat aan de stoel vastzit?

Zie foto:
[url=http://imageshack.us][img]http://img524.imageshack.us/img524/8206/...[/img][/url]
[url=http://g.imageshack.us/img524/p9280060ja...][img]http://img524.imageshack.us/img524/p9280...[/img][/url]

http://img524.imageshack.us/my.php?image...

cpescador

Geplaatst door cpescador (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

Dit is een microswitch en geen dipswitch, maar dat terzijde.
Hij is waarschijnblijk voor de passagiers airbag en detecteerd of er iemand op de pass. stoel zit.
Waar hij precies hoort te zitten weet ik zo niet, maar iemand met ervaring in Renault waarschijnlijk wel.

mvg,
Hans.

cpescador (0), 15 jaar geleden

Door de stoel in de hoogste stand te zetten en helemaal naar voren kon ik uiteidelijk met een zaklantaarn op de grond rechts midden onder de stoel het bevestigingsbeugeltje met de 2 gaatjes vinden. Ik snap alleen de functie het ding nog steeds niet, want nu staat de microswitch altijd ingedrukt. Het veertje wordt nu nl. altijd tegen de geleide rail aangedrukt. Mogelijk niet als de stoel helemaal in de voorste stand staat, maar k kan niet zien of er in dat deel van de geleide rail een insparing zit.

Het probleem is in ieder geval opgelost.

sjaak r (0) PRO, 15 jaar geleden

Deze switch is van de aibag en geeft de stand van de stoel door om zo het volume van je stuurwiel airbag te bepalen.

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

[quote=sjaak r]Deze switch is van de aibag en geeft de stand van de stoel door om zo het volume van je stuurwiel airbag te bepalen.[/quote]
Ah......sorry, ik ging uit van de passagiers stoel.
(ik had mijn brilletje niet op)
mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.