Renault Laguna: diverse

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dci

Beste lezer,

even wat probleempjes;

1/ het lampje voorgloeien brandt niet of soms heeeel even, naar mijn mening brandt deze lamp altijd wel even.
verder geen probleem met het aanslaan van de motor.
2/ de verlichting van de climate/verwarming brandt niet of heel flauw, los contact of? verder geeft dit systeem
alleen bij 26 gr instelling warme lucht lagere instellingen zijn niet in te stellen dus koude lucht.
3/ enkele maanden geleden melding storing brandstof inspuiting ( grijze achtergrond op het venster)de motor
gaat op noodloop verder. hierna even geen meldingen meer op gegeven moment weer een melding en deze
bleef, gelijk uit laten lezen. diagnose ,, probleen tussen lucht-massameter en rekeneenheid.
2 weken geleden een rit naar het zonnige zuiden en ja hoor in de bergen met de caravan erachter een
melding ( rode achtergrond) inspuitprobleem motor opnieuw starten en ja hoor weer verder rijden.
dit gebeurde enkele malen. nu geen probleem meer.rara wat is dit. andere brandsof in het buitenland?
vorig jaar geen probleem met deze meldingen.

Bij voorbaat dank
Frank

f.captijn@orange.nl

Geplaatst door f.captijn@orange.nl (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

1/ de computer meet de warmte van de motor en omgeving en zal op basis van die gegevens de voorgloei tijd bepalen. Maar de compressie in diesel motoren is zo hoog waardoor zoveel hitte geproduceerd wordt dat voorgloeien maar heel even hoeft.

2/ brand de rest van je dashboard verlichting wel goed, zo ja dan licht het aan je climat unit (mogelijk een soldeer puntje die slecht is) Zo nee dan kan de dimmer van de verlichting defect zijn. Kan je wel andere instellingen, dan 26 GR. op het display krijgen? De mengmotoren kunnen een probleem zijn, maar ik denk eerder aan een storing, dit kan de dealer uitlezen.

f.captijn@orange.nl (0), 15 jaar geleden

Dank voor de reactie,
2/ de rest van de dashboard verlichting doet het goed, ook de dimmer.los contact is mogelijk want soms gaat de verlichting aan na een paar tikjes op de dishplay. andere instellingen kunnen wel worden gedaan maar hebben niet het gewenste resultaat. het gebeurde eens in spanje dat er spontaan warme lucht werd aangevoerd(zit je daar niet op te wachten). ook heb ik bij een 19 gr instelling wat maanden geleden gemerkt dat de toegevoegde lucht niet echt warm was.
3/ nog hier iets over te melden?


alvast bedankt
Frank

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Als je display verlichting weleens knippert ben jij ook een van de gelukkige die even moet solderen. Wil je dit zelf oplossen, dan kan ik je helpen aan een beschrijving op een andere site.

f.captijn@orange.nl (0), 15 jaar geleden

graag een beschrijving v.w.b. de reparatie aan de display.

ook iets meer bekend over de gemelde brandstofstoringen?

bedankt
Frank

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Nee bij mij niet, heb ik weleens een keer gehad, toen was mijn EGr vervuild. Maar toen kreeg ik bij het uitlezen ook de melding EGR fout. En niet dat rijtje wat jij hebt.

Ik kwam een filmje tegen met een uitleg is misschien net zo makkelijk:
http://nl.youtube.com/watch?v=S7_eHJtcVP...

Het gaat in ieder geval om dat weerstandje met nummer 101 erop aan een van de twee zijde zit ie niet goed gesoldeerd. Pas op dat je niet de onderdelen verbrand door de bout er te lang bij te houden.
Om de airco unit er uit te halen eerst asbak verwijderen dan je kaartlezer en dan de unit. Allen zitten ze alleen maar geklikt.

Joost (0), 15 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad , alles vervangen(garage 3 mnd bezig met tussen pozen omdat het niet continue plaatsvondt) maar het kwam altijd terug. ze konden het niet vinden. ( heb op vakantie 50x stilgestaan uurtje wachten en weer verder)
Uiteindelijk heb ik eens electr.cirquit nagegaan en kwam op de stekkers (3) uit op de computer onder de accu. zeer goed schoonmaken en ontvetten, er was een antivocht spray op gebruikt denk ik en zo ook contactproblemen veroorzaakt. nu is het probeem weg en al 1,5 jaar geen last. Voorzichtig want het is een priegel werk met die kleine pennetjes heb geduld en doe het goed of laat een geduldig iemand dit doen. succes !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.