Renault Laguna: dolgedraaid gat

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0-16V

Het gat in het motorblok waarmee de meest rechtse bobine vast zit (M6 boutje?) bleek bij mijn Laguna dolgedraaid te zijn. Daardoor is de bobine niet meer goed vast te zetten. Heeft iemand hier ervaring mee en beter nog: een oplossing voor? Ik vraag me af of nieuwe (grotere) draad tappen een oplossing is, want het boutje moet wel nog door het gaatje in de bobine kunnen. Daarnaast is het niet echt lekker bereikbaar.
Ik hoor graag tips!

Arie533

Geplaatst door Arie533 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

heli coil monteren
setje kopen
op maat boren en tappen
helicoil erin en het is sterker dan de originele schroefdraad

Arie533 (0), 15 jaar geleden

Hoi Jerry,
Bedankt voor je reactie!
Ik heb even gekeken. Ziet er goed uit. Maar ook een beetje een risico. Is dat makkelijk te doen? Zou jammer van het motorblok zijn als daar een groot gat in zou zitten... Heb je nog dingen waar je in het bijzonder op moet letten? Het is natuurlijk zo dat er over de bovenkant van het blok een bekapping loopt van de in- of uitlaatkanalen. (Ik weet het niet precies) Dat maakt misschien het tappen van draad wat lastig... Iemand ervaring hiermee?

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

tappen kan altijd met een verlenstuk omgekeerd en wringijzer
anders een torx dopje gebruiken

Arie533 (0), 15 jaar geleden

ok, Jerry, ik ga eens een poging wagen. Bedankt voor de bijdrage!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.