Renault laguna 18i16V f4p 760: distributie

Bouwjaar: 1999

Doordat de spanner van de multiriem vast was gaan zitten is de multiriem gaan rafelen en in de distributie terecht gekomen. De hele boel aan gort. Nu willen we, na kop revisie, de nokkenassen optijd zetten, maar de tandwielen zitten zo loei vast. Is dat normaal of zit er soms linkse draad op? De assen vasthouden met de stelplaat achter in de assen gaat denk ik niet goed, want ik ben bang dat de nokken afbreken. Tevens nog een volgende vraag: zit in het onderste krukastandwiel geen spie? Moet de centrale bout de poelie en het tandwiel op de plaats houden?

Averdonk

Geplaatst door Averdonk (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe heb je kleppendeksel kunnen verwijderen zonder de poelies te demonteren? De moeren van de nokkenaspoelies zitten idd enorm vast. Gebruik niet het nokkenasafstelgereedschap om de nokkenas te blokkeren! Hiervoor heeft de dealer speciaal gereedschap dat de nokkenaspoelie tegenhoud, dit gebruik je ook om de poelies later weer vast te zetten.
Idd; de krukaspoelie heeft geen spie.
Tip: als je de onderdelen bij een dealer haalt, zijn ze vaak ook bereid om technische support te geven

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

De deksel eraf: om te zorgen dat de deksel niet blijft " plakken" aan de 4 paspennen, tik deze iets naar beneden en wip de deksel naar boven. Dat is alles en kan precies. De delen komen idd van een dealer. Echter, kreeg wel een verkeerd krukastandwiel ( met vaste spie ) ondanks dat alle gegevens bekend zijn. Zal morgen vragen om het andere gereedschap. Alvast bedankt voor de reactie. Nog een tip om zeker te zijn dat niet een van de assen 'n halve slag verkeerd ligt? Volgens mij liggen ze goed, maar 2 weten meer dan 1.

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij monteren riem de volger kant spanner pas laatst monteren anders krijg je de riem moeilijk over de poelis. Vergeet niet twee nieuwe pluggen voor achterkant nokenassen te vragen.
De poelis van de nokkenassen kun je lossen met een universele poeliehouder, Y-vormig gereedschap.
Vergeet ook niet de krukas te blokkeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.