Renault Laguna 2001: slaat af en toe slecht aan bij warme motor

Bouwjaar: 2001

De motor van mijn Laguna 1.8 16v slaat in koude toestand goed aan. Wanneer de motor na een rit stilgezet wordt ( op temperatuur is ) en er moet na een paar minuten weer gestart worden , moet ik hiervoor de startknop minimaal 4 keer indrukken voordat de motor wil aanslaan. Wie kan mij vertellen wat hier aan de hand is. Brandstoftoevoer, temperatuur voeler ??

Rene9557

Geplaatst door Rene9557 PRO , lid sinds 16 jaar geleden

10 Reacties

ksie PRO, 16 jaar geleden

bdp voeler laten vernieuwen

Rene9557 PRO, 16 jaar geleden

Bedankt voor je bericht. Nog even een vraag. Om hier zeker van te zijn, zou dus met de clip uit te lezen moeten zijn.

ksie PRO, 16 jaar geleden

geeft clip niet altijd aan

bmw_freak, 16 jaar geleden

BDP sensor was het probleem?? Een maat van me heeft hetzelfde probleem met zijn laguna. Alleen hebben BDP-sensor vervangen door een nieuwe. Probleem bleef bestaan. Wat vreemd is dat de ontsteking er helemaal niet is! Na een tijdje start hij weer en slaat hij tijdens het rijden ook niet af....alleen na uitzetten dan start hij inderdaad ook niet. Na 3uurtjes staan...start in één keer.

Rene9557 PRO, 16 jaar geleden

Ik ben nog niet zover gekomen dat ik onderdelen heb vervangen. Zelf kan ik helaas niet de computer uitlezen, dit moet dus nog gebeuren. Wel hebben ze mij het advies gegeven het gasklep huis te reinigen. Wanneer jij bmw freak mij verteld dat er ook geen ontstekking is zal het reinigen ook weinig zin hebben.
Zodra ik meer weet kom ik hierop terug.

Inbouwmonteur Bas, 16 jaar geleden

Kijk eens naar de koppelingsschakelaar!

Rene9557 PRO, 16 jaar geleden

starten en aanslaan zijn twee verschillende dingen. koppelingsschakelaar icm starten kan ik me voor stellen, maar icm aanslaan niet. Het gasklephuis heb ik inmiddels gereinigd en tot op heden nog geen problemen gehad. Ondanks dat ik bewust na een lange rit de motor nogmaals na een minuut of 5 gestart had. Dus er is weer hoop.

Rene9557 PRO, 16 jaar geleden

Vandaag aan de clip geweest en inderdaad de BDP sensor gaf een storing. Hij is gelijk vervangen.

Marien7193 PRO, 15 jaar geleden

Kan ook zijn dat de injectoren blijven kleven (meestal bij warme motor).
Bij de dealer verkopen ze flesjes met reinigingsmiddel om aan de brandstof toe te voegen (Kosten maar een paar euro). Probleem komt regelmatig voor, niet alleen bij de Laguna. Zit hem in de brandstof, bij de oliemaatschappijen zijn ze aan het goochelen met het zwavelgehalte e.d. in de brandstof.Een keer in de 3 maanden een flesje erbij zou goede resultaten moeten geven.

Groetjes Marien.

Motzheim, 15 jaar geleden

De ot sensor is geoxideerd
Oplossing contact spray
fam.motzheim@home.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.