Renault Laguna 2.0i RT: 5de versnelling

Bouwjaar: 1994

Tijdens het rijden springt de 5de versnelling soms op de vrij. Hoe langer ik onderweg ben hoe irritanter. Iemand een oplossing of vermoedelijke oorzaak??

En serves lampje brand, ik heb geen handleiding om het op te zoeken. Iemand die het weet?

Dank u!

Iceam

Geplaatst door Iceam (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja dan zit de moer los van de 5de versnelling is vrij makkelijk te doen hoor moet de zijdeksle eraf meestal zit die moer of bout los.Welk service lampje brandt?
Succes

Iceam (0), 19 jaar geleden

Het is een oranje indicator met "SERV" er op en een oranje indicator met een zigzag tekentje er op.

Voor de versnellingsbak kijk ik morgen

Thanks

Inbouwmonteur Bas (0), 19 jaar geleden

Hoi,

Als het controle lampje met het zigzag teken er op boven je snelheidsmeter zit. dan is het je inspuitsysteem.
Hiervoor moet je naar de renault dealer gaan en daar je systeem laten uitlezen om te kijken wat er aan de hand is.

EI (0), 19 jaar geleden

emzz van dat uitlezen heb ik niet zo'n hoge pet. Bij onze auto een laguna 1.8 rn (1994) gaat af en toe ook het lampje branden, gelijktijdig stijgt het toerental ook even kortstonding. Vervolgens gaat alles weer uit en zakt het toerental weer. Met het spul een paar keer naar de garage geweest, ze hebben niks kunnen uitlezen :?

Iceam (0), 19 jaar geleden

Nou ik heb dat probleem niet. Er verandert helemaal niks aan de auto, hij rijdt gewoon goed door. Hierover ben ik zeer positief zelfs. Het is alleen de indicator die na een tijdje aan gaat en aan blijft. En uitlezen weet niet hoe dat gaat en of er hoge kosten aan zijn verbonden.

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Uitlezen zullen ze geen geld voor vragen ik zou het gewoon laten doen dan weet je wat het is misschien is het wel iets kleins.

Robin10127 (0), 19 jaar geleden

Kan me vergissen maar ik heb al een paar Renaults versleten. Volgens mij is het controlelampje dat je bedoeld niet een indicatie voor het inspuitsysteem maar heeft met de toestand van de versnellingsbak te maken. Ik werd er zelfs door een verhuurbedrijf in een onherbergzaam gebied op geattendeerd.

Klinkt dus wel logisch i.v.m. de 5e versnelling met eigen wil.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.