Renault laguna1.8rt: motor start soms niet

Bouwjaar: 1996

Hallo,

Als ik een stuk gereden heb en de motor is warm en ik moet bijv. tanken dan wil hij niet meer starten. ik heb de sensor op het vliegwielhuis al vervangen want dat was het waarschijnlijk volgens de ANWB, niet dus! Als de auto een uurtje stil heeft gestaan en ik start hem dan loopt hij direct weer. Verder doet de auto het geweldig. Het is vast een heel simpel probleem, maar ik weet het niet. HELP!!! Groeten Marcel

marcelnie

Geplaatst door marcelnie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Inbouwmonteur Bas (0), 19 jaar geleden

Hoi,

Ik heb ook een laguna 1.8 RT (alize) daarmee heb ik hetzelfde probleem, maar deze rijd op gas!
Is dit bij jou ook het geval?

marcelnie (0), 19 jaar geleden

Hoi Bas,

Dit klopt bij mij rijd ie ook op gas. Heb je al een oplossing?
Groeten Marcel

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Bekend probleem, heb ik ook gehad (op LPG)!
Wat er gebeurt is dat er een overmaat aan gas bij de inlaat van de motor blijft "hangen". Hierdoor verzuipt de motor eigenlijk en moet je lang doorstarten voordat hij aanslaat. Bij koude motor en lange tijd stilstaan is dit gas vanzelf verdwenen en heb je geen probeem. Mijn garage heeft dit altijd afgedaan dat ik ermee moest leren leven. Maa ja, zij hebben het niet zo op LPG...
Soms kan dit echter ook duiden op een lekke verdamper; laten reviseren of vervangen dan.
Rob.

MHB (0), 19 jaar geleden

Ik zou toch iets eenvoudiger beginnen. Controleer werking bobines (corrosie op de polen) en/of ontsteking. Kijk ook of de stekker van de krukassensor (vliegwielzijde) goed bevestigd is. Had dezelfde storing. Uiteindelijk 1 bobine defect en stekker niet goed bevestigd. Succes

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Start de motor niet of slaat de motor niet aan? En welk merk gassysteem?

marcelnie (0), 19 jaar geleden

hoe meer suggesties hoe beter
ik probeer alles
bijvoorbaad dank
Marcel

Inbouwmonteur Bas (0), 19 jaar geleden

Als de laguna op gas rijd dan is het naar alle waarschijnlijkheid het nadruppelen van de injectoren.
je kunt proberen om de injectoren ultrasoon te laten reinigen.
Dit kost ongeveer 80 - 100 euro of je kunt de injectoren vervangen dit kost ongeveer 200 euro per injector! --> bad option! als je ze ultrasoon hebt laten reinigen dan kun je er weer tegen voor ongeveer een jaar... maar let wel op om het probleem niet eerder terug te laten komen moet je de auto regelmatig eens op bezine laten rijden en dan ook op benzine wegzetten.
Dit helpt om het aantasten van de ringen die aan de injectoren zitten in leven te houden.

dus ultrasoon reinigen!

bmw_freak (0), 19 jaar geleden

Marcel ik zou het houden op de bobines... Alleen de startmotor slingerd rond! Vaag dat je geen vonk meer hebt dan...zouden bobines kunnen zijn... toch vreemd dat je ontsteking (+vonk) er wel weer is na uurtje of 2... misschien te hoge weerstand door hitte?

patjuh8422 (0), 19 jaar geleden

Ik heb ook een laguna 18i 97, en heb af en toe het zelfde probleem. als ik aan de stekker friemelde van de bdp sensor op de versnellingsbak, dan deed ie het plots weer. nu gaan ze dus de sensor vervangen en hoop van het probleem af te zijn. de mijn rijd op lpg g3.

marcelnie (0), 19 jaar geleden

BDP-sensor vervangen, 2 nieuwe bobines, bougiekabels en niets helpt. Verder nog suggesties?

Groeten Marcel.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb je wel eens aan het benzinepomprelais gedacht,hoor je de pomp wel draaien tijdens het starten?

Hans

marcelnie (0), 19 jaar geleden

Hoi Hans als dat dat 4-kante blokje is heb ik hem nog niet vervangen, er is echter plaats voor twee maar op de andere zitten geen aansluitpunten.

Groeten, Marcel

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je moet niet zomaar iets gaan vervangen luister nou eerst eens of de benzinepomp wel draaid met starten als dat zo is hoef je het pomprelais ook iet te vervangen.
Als je de pomp niet hoort geef dan eens een tikje tegen het relais tijdens het starten,als de motor dan wel aanslaat moet je het relais vervangen.

Hans

Michael7702 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat je brandstofdrukregelaar lek is,deze zit op de inspuitgalerei aan de distributiezijde,er zit een vacuumslangetje op dat naar het inlaatspruitstuk loopt.
laat de motor is lopen op benzine en trek dit slangetje los,hier mag geen benzine uitkomen(geen druppel)zowel drukregelaar vernieuwen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.