Renault 0: distributie riem

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dci

Bij het vervangen/afstellen van de distributie-snaar van de JKO G9T 742/743 (02-06) 2.2dci geeft het Renault handboek/computer-uitdraai aan om de accu en accu-bak te verwijderen; is dat echt nodig? Kan de motor alleen worden ondersteund, of moet deze ook iets opgelicht worden om meer ruimte te maken? Het afstellen gaat in 2 stappen en daartussen moet de krukas 2x rond gedraaid worden. Is dit om de speling van de riem over de gehele lengte eruit te halen? De eerste keer span je de riem tegen de klok in en de 2e keer met de klok mee, beide keren met gebruik van de arm aan het speciale gereedschap. Verloopt de afstelling tussen de 1e en 2e keer zoveel dan? Gaat de indicator op de stel-poelie dan van de bovenkant naar de midden positie en let je vooreerst op de stel-poelie indicator of op de arm van het specifieke gereedschap?
Alle benodigde gereedschap is voorhanden.

sophos

Geplaatst door sophos (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

. accu bak ed moeten er uit, anders kom je kwa ruimte niet weg.

laatst heb ik nog zon riem gedaan,daar bij het ik de spanner enkel rechtsom gedraait, links om is tegen de draairichting in, en dan span je de riem niet

sophos (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie. Gaan er morgen mee aan de slag. Onze gedachte was dat het 2x spannen nodig was om rek aan beide kanten (geleide-rol kant en span-rol kant) gelijkmatig te houden; 2x krukas rond is 1/2e slag van de motor, dus 2x stellen zou dan de rek aan beide kanten gelijkmatig houden. Dit omdat vooral met lage toerentallen er veel kracht op de riem staat. Maar zoals je al zegt, hoe kun je de riem linksom spannen. Helaas van die accu-bak want zit die niet vast met breekbouten? Laat het wel weten hoe het afloopt.

Hans

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

nee zitten geen breekbouten in.. teminste niet orgineel

sophos (0), 12 jaar geleden

Inderdaad; geen breekbouten. Alleen de motor wijkt voor geen mm na verwijderen van motorsteun boven en onder. Moeten de aandrijfassen ook los (bakzijde) en lekt er dan veel olie uit (automaat)?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

nee hoeven er niet uit, dan vergeet je toch wat los te draaien, met die 2 steunen los zou die al een eind moeten kunnen kantelen

sophos (0), 12 jaar geleden

kantelen? naar voren of achteren? we dachten dat'ie richting de accubak moest, hoe krijg je anders genoeg ruimte om de riem te stellen. we hebben de motor iets opgelicht maar durven dat niet te veel te doen, of kan die beter zakken en dan kantelen.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

kantelen in de zin van hoog en laag. hoe ver en wat je durft kan ik niet zeggen. kwestie van kijken en inschaten wat vertrouwt is

sophos (0), 12 jaar geleden

Alles gelukt; bedankt voor de info

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.