Renault Scenic: distributieriem scenic k7m 1.6 8kleppen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: k7m

goedeavond,
ik ben bezig om mijn distributieriem te vervangen, weet iemand mischien of de krukas tandwiel spieloos is???? of kan ik zo de krukaspoelie na het op tijd zetten zo loshalen?????

yusuf1983

Geplaatst door yusuf1983 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Yusuf,
Bij deze motoren heeft de krukaspoelie een spie. Je hoeft dus niets te blokkeren. Je kan hem losmaken, maar het zou kunnen dat deze wat vastgeroest is. De poelie met de tanden waar de distributieriem over loopt,mag je laten zitten, het voorste gedeelte waar de poelies van alternatorriem op gevezen staan komt er apart af.
Succes!

yusuf1983 (0), 15 jaar geleden

hoe zet ik de krukas op tijd? nokenas zie ik een pijl die met de kop overeenkomt maar de krukas niet?

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Yusuf,
Heb je de centrale bout van de krukaspoelie en het voorste gedeelte van de poelie er af gekregen. Het gedeelte van de krukaspoelie zonder vertanding komt er apart af. Dan kan je het streepje op een tand van de poelie zien. Deze zal ongeveer naar beneden wijzen. Streepjes op de riem gelijk zetten met de merktekens op de poelies. Succes!

yusuf1983 (0), 14 jaar geleden

klopt dit heb ik toen opgelost door alles zelf ook nog eens te merken en de krukas te blokeren met een speciale gereedschap die je in de motor in draaid bij de versnellingsbak. iedereen bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.