Renault Clio: Distributieriem Timing

Bouwjaar: 1995

Betreft: Clio Diesel met F8Q motor.

Ik vrees een vervelende fout te hebben gemaakt, distributie er afgehaald, volgens het handboek zouden er merktekens staan op de kunststof deksels bij zowel het nokkenastandwiel als het brandstofpomptandwiel maar het merkteken bij de laatste ontbreekt en het wiel is verdraaid.
Zuigers staan goed in BDP, nokkenas staat goed, maar hoe kom ik er achter hoe de dieselpomp moet staan, op de riem zie ik geen merktekens, hoeveel tanden op de riem staat het merkteken bij de dieselpomp verder?

bond1372

Geplaatst door bond1372 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Brandstofpomp heeft 2 merktekens, 1 voor bosch pomp en 1 voor de lucas(roto).

Op een originele (Gates) riem staan altijd merktekens.

bond1372 (0), 19 jaar geleden

Ik heb de oude riem er bij gepakt, die merktekens, is dat een grijzige lijn overdwars voor het nokkenaswiel en een wit puntje voor de brandstofpomp? De pomp is van Lucas trouwens.

bond1372 (0), 15 jaar geleden

Probleem opgelost

Ik heb op de sloop een zelfde motor bekeken en exact het aantal tanden geteld, en het precies zo op de mijne gezet. Hij loopt dus weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.