Renault Clio: Distributieriem vervangen...en nog wat dingetjes

Bouwjaar: 1992

Problemcar is wel toepasselijk voor mijn clio'tje! heb hem sinds dec. 2004 en na kapotte startmotor, dynamo, volledig versleten remcilinders+schijven, flink wat olie lekken en een waterslang die sprong waardoor er overal rook was etc doet mn autotje het eindelijk weer perfect...bijna perfect dan, hij is wel weer voor een jaartje APK gekeurd dus das alvast iets!

hij rijdt nu ipv 1:15/1:16 nog maar 1:13 ongeveer, waar kan dat aan liggen? niet alleen aan het koudere weer lijkt me?

en hij heeft 141.500 km gelopen dus is onderhand wel toe aan een nieuwe distributieriem, dat gebeurd over een week
ik heb geen onderhoudsboekje van mn clio dus geen idee of hij al ooit vervangen is, gezien het achterstallige onderhoud toen ik hem kocht(dom dom dom, als onwetend meisje nooit een auto kopen omdat ie er zo leuk uitziet *zucht* ) verwacht ik niet dat ie de laatste jaren vervangen is

maar...wat zijn de kosten hiervan? heb aan reparaties mn auto afgelopen jaar een 2e keer betaald, maargoed als hij het nu gewoon blijft doen heb ik er een hele fijne auto aan
ben alleen erg benieuwd wat ik voor een distributieriem kwijt ben
en ik gok er op dat mn waterpomp vast ook niet meer 100% zal zijn en dat de garage zal bellen dat ook die vervangen moet worden...het is trouwens een benzine, 1.2 uit jan. '92

wie kan me een schattng geven van wat me te wachten staat? alvast bedankt!

Blondie_clio

Geplaatst door Blondie_clio (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

+-250,-incl waterpomp

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij ons 175,- euro inclusief btw voor vernieuwen distributie riem en waterpomp. Sorry ABC.

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Het verbruik heeft toch te maken met het koudere weer.
Ik kan me niet voorstellen dat de riem niet een keer vervangen is.
Als je het niet vertrouwd of je kan het nergens terug vinden altijd laten vervangen.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

ik had uit het verhaal van clio begrepen dat ze bij een dealer kwam omdat ze bij prof reageert en zegt iemand van renault heeft gezegd dat,vandaar dat ik de dealer prijs heb aan gehouden voor onderdelen en montage tijd als je de universeel prijs doorgeeft en een dealer prijs moet afrekenen schrikt ze zich een hoedje.

Blondie_clio (0), 18 jaar geleden

bedankt voor de reacties!

mn auto komt niet bij een dealer vandaan, maar bij een of ander autohandelaartje die wel wat van de prijs afdeed voor een blond meisje in een rokje ;)
een vriend van me werkt bij renault, van hem heb ik de 120.000 km/5 jaar gehoord
laat hem bij een universele garage hier in de buurt vervangen, tot nu toe hebben die mn clio'tje steeds weer aan de praat gekregen

ik kon niets vinden over wanneer hij ooit vervangen is, en aangezien er vanalles aan de auto versleten was heb ik zo het idee dat ie de laatste paar jaar niets aan onderhoud gehad heeft dus ook geen distributieriem(heb hem bij 122.000 gekocht)maarja ik heb een wijze les geleerd ik koop de volgende keer geen auto bij een of andere handelaartje, ook al was ie net nieuw APK gekeurd een halfjaar later kon ik een hele zooi vervangen en heb ik er 3x mee stilgestaan(geen anwb-lid, gelukkig viel ik steeds op korte sleepafstand stil van de garage!)

ik had die vriend nog niet gevraagd waar ik op moest rekenen voor zo'n reparatie, ook omdat hij idd de dealer prijzen aanhoud, maar mn zus(daihatsu cuore uit 2000) had het over dik 300 euro wat het haar gekost heeft maar zo als ik het hier lees gaat het mij dat niet kosten gelukkig!

jaap4744 (0), 18 jaar geleden

IEMAND KAN HAAR TOCH WEL HELPEN. VRIENDEN PRIJS??????? ALS ZE NIET TE VERWEG WOONT ////??

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Waarom heb je die vriend niet meegenomen toen je naar die auto ging kijken?.
Had je een hoop ellende bespaard.
En idd een goede waarschuwing, koop nooit bij een handelaar als je er geen kijk op hebt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.