Renault Laguna 1994: Distributieriem zelf vervangen?

Bouwjaar: 1994

Is de distributieriem door een handige sleutelaar zelf te vervangen? In de vraagbaak zie ik dat ik een vliegwiel BDP-blokkeerpen en een riemspanningsmeter nodig heb. Hoe kom ik daaraan, of hoe is het anders op te lossen?

Johannes5653

Geplaatst door Johannes5653 , lid sinds 16 jaar geleden

6 Reacties

PBleeker, 16 jaar geleden

Alles kan , maar een tandje missen = motor schade.

ksie PRO, 16 jaar geleden

tandwielen merken voordat je de riem eraf haalt Voor de rest is het niet zo moeilijk De blokkeer pen moet voor in het motorblok als hulpmiddel dat de krukas niet draait tijdens het vernieuwen het is een bout 17 mm die je eruit draait zit rechts naast het oliefilter Je kunt ook een boortje gebruiken van 7 of 8 mm die erin past

janaart, 16 jaar geleden

Er zitten streepjes op de nieuwe riem die op de merktekens zetten op de tandwiel poelies nokkeas en krukas dan kan er bijna niets meer mis gaan.Wel eerst krukas goed op tijd en vast zetten.

Groet Janaart

Johannes5653, 16 jaar geleden

Dank voor jullie reakties! Hoe zit het met het spannen van de riem? Kun je dat op het gevoel doen, of heb je daar een stuk gereedschap voor nodig?

ksie PRO, 16 jaar geleden

op het gevoel is prima als je de riem een kwart slag kunt draaien staat hij meestal goed

Maraboenta6875, 16 jaar geleden

wat zijn de merkpunten om een nieuwe distributieriem te vervangen en waarop staan zij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.