Renault Scenic: Een "tik" uit het stuurhuis tijdens sturen (stilstaand)

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Allen,

Sinds onze aankoop van een Grand Scenic hoor ik een lichte "tik" als ik stilstaand stuur. Het getik lijkt uit het stuurhuis te komen.

Vorige week de auto naar de Kwik-fit gebracht voor nieuwe banden. Ze vertelde mij dat er (een kleine) speling zit op de stuurstang aan de kant van het stuurhuis. Misschien dat dit de veroorzaker is van het "getik" ?

Voordat ik de auto naar de Renault breng en er een nieuw stuurhuis onder laat zetten wil ik eerst de andere mogelijke problemen hebben uitgesloten.

Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn? En of het makkelijk is te verhelpen.

Alvast bedankt!

vroluk

Geplaatst door vroluk (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

hoor je de tik bijna aan het einde van de stuur uitslag zowel links als rechts?

vroluk (0), 13 jaar geleden

[quote=abc]hoor je de tik bijna aan het einde van de stuur uitslag zowel links als rechts?[/quote]
Eigenlijk meteen wanneer ik aan het stuur draai. Zowel links als rechts. Het is een redelijk hoog geluid (een beetje blikkerig). Als m'n wielen rechtuit staan en ik draai een beetje aan het stuur (zowel links als rechts dus) hoor ik de tik.

Beve (0), 13 jaar geleden

Hoi, je moet eens iemand aan het stuur laten draaien en zelf naar de schroefveren kijken. Als je die bij de tik ziet verspringen zou het probleem wel eens in je veerpootlagers kunnen zitten. Komt nog al eens voor bij de Scenic.

timo tt (0) PRO, 13 jaar geleden

bij de scenic 1 gingen de bouten van het stuurhuis los zitten en dat veroorzaakte dan ook een tik tijdens het sturen,dit zou je nog kunnen checken ook al heb je een type 2, verder kun je idd ff kijken naar de veerpootlagers zoals Beve aangeeft.dat beetje speling van de stuurstang veroorzaakt geen tik.

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

kan ook uit de kruiskoppeling komen die onderaan de stuurstang zit maar dit is vaak aan het eind van de stuuruitslag zowel lals r om.
ff de bout wat vaster zetten is vaak voldoende

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.