Renault Espace: egr klep

Bouwjaar: 2002

wie kan mij zeggen waar de egr klep zit en wat houd het in.mijn auto verbruikt veel mischien de verstuivers(komen mischien nieuwe in), maar kan een egr klep er mee te maken hebben.hoe kan ik die zelf schoon maken of los halen.ben wel handig maar heb nog nooit aan een espace gesleuteld .het gaat om een 2.2 dci van het bouwjaar 2002 type 3.wie kan mij meer vertelen over de egr klep.

jackromein

Geplaatst door jackromein (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Iemand die deze vraag steld kan nooit zo handig zijn om deze klep schoon te maken!!!
Voor het los halen kan het soms nodig zijn om speciaal gereedschap te bruiken daar anders deze klep door midden breekt.

jackromein (0), 18 jaar geleden

Toch zou ik meer hier over willen weten,ik sleutel al meer dan 20 jaar aan nieuwe type autos van 98 tot 2005 meestel bmw s,volvo s enz.maar een espace is nieuw voor mij,teminste egr klep,zelf heb ik de koppeling en verstuivers vervangen.kun je me toch iets meer hier over vertelen,waar en hoe het zit.volgens renault is het niet nodig dit schoon te maken/vervangen bij diesels,en is het evt wel (volgens hun )mogelijk dit zelf te doen.Maar helaas geen tyd om dit uit te leggen.

sjoko (0), 18 jaar geleden

Jack,
wat Renault zegt is niet helemaal waar. Bij mij is de EGR klep geheel vervangen omdat deze niet meer schoon te maken was. tevns is het inlaatspruitstuk geheel gereinigd omdat deze ook dicht zat. het komt bij Dci´s wel degelijk voor!!!
ik heb ook al 4 nieuwe verstuivers geplaatst (dure grap E300/stuk. Als je EGR klep vervuild is merk je dit met het rijden wel. wat is het verbruik van deze Espace? (1:11,7 in deze winter is vrij normaal)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.