Renault espace 2.2 dci: EGR Klep dichtmaken?

Bouwjaar: 2001

Weet iemand of het dichtmaken van de EGR klep van mijn Espace 2.2 dCi uit 2001, zonder technische gevolgen, mogelijk is? Ik lees al een tijdje op een aantal fora dat dat bij een VW TDi erg goed werkt, je bent dan van de vervuiling van de verstuivers af, en dus ook van de kosten van reparaties af. De methode schijnt gewoon met het aanbrengen van een plaatje te werken!

Groet van Superfer!

Superfer

Geplaatst door Superfer (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb er wel eens van gehoord maar nog nooit gezien of zelf gedaan! Is het proberen waard dacht ik zo!

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Heeft geen nut om de Egr af te doppen. Er is wel een modificatie voor de EGR-leiding. Het is wel belangrijk dat die uitgevoerd is.

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Oh ja klopt zit modificatie op, die metalen buis vervangen!

Superfer (0), 18 jaar geleden

Dank voor jullie inbreng.
Hoe ziet die modificatie er uit? Is het een andere soort buis die er anders uitziet dan de oorspronkelijke? Doet ie ook iets anders dan de oorspronkelijke? of bedoel je gewoon 'een nieuwe buis'? Voor zover ik het begrepen heb in de franse pers, zijn de 2.2 dci-modellen uit 2001/2002 uitgerust met een vacuum geregelde EGR klep, pas in 2003 is er een electronisch geregelde klep in gemonteerd. Vandaar dat ik dacht dat mijn exemplaar uit 2001 wel zonder die klep zou kunnen lopen, zonder de rekeneenheid in de war te brengen. Als wat ik heb gelezen klopt, is het probleem juist het feit dat de rekeneenheid niets merkt van de oplopende vervuiling en pas gaat reageren als de boel dicht gelopen is. Te laat dus.

Henri4478 (0) PRO, 18 jaar geleden

Die modificatie is een RVS pijpje, de bocht is niet meer van gietijzer en er kan dus minder vuil blijven hangen. En 'áfdoppen' kan altijd nog

Superfer (0), 18 jaar geleden

De pijp van mijn Espace is, samen met de klep, in februari 2005 vervangen, ik neem aan dat het een r.v.s. is. Trouwens: ik heb Renault in Frankrijk voorgesteld om een mini katalysator tussen de klep en het spruitstuk te monteren, om te vermijden dat er roet tot aan de inspuiting kan komen. Zij gaan de mogelijkheid onderzoeken...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.