Renault Trafic: Electrische problemen bij Trafic 1.9Dci 2004

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9Dci

Hallo,

Onlangs heb ik een tweedehands Trafic gekocht en het lijkt me dat er één en ander aan de hand is met de electrische installatie.
Er is een navigatiesysteem ingebouwd met achteruitrijcamera (pioneer Avic F900BT)

Nu heb ik al 2 keer 2 sensors kapot gehad, de turbosensor volgens de garagist, en de sensor die er rechts naast zit. (165eu per keer) Eerste maal vernieuwd, 's avonds weggeweest, wagen starten, stukje gereden, opeens alle lampjes aan inclusief STOP, gestopt, even gewacht, gestart en alles terug uit.
Wél voelde ik hetzelfde probleem van bij de defecte turbo-sensor
Zekering sigarettenaansteker is ook al gesprongen, 1x en daarna niet meer, en de verwarming doet het af en toe niet op stand 3

Wat ik ook al gemerkt heb is dat de verlichting in het dashboard (verwarming blazer airco-gedeelte) blijft branden, ook al heb ik mijn verlichting niet aan staan.

Verder werken mijn achteruitrijlichten en de achteruitrijcamera regelmatig niet wanneer ik het voertuig in zijn achteruit zet.

Ik hoor ook een storing op de radio (die bij de navi zit) wanneer ik bv het rempedaal indruk of het portier open en de binnenverlichting aangaat.

Het rare is dat dat ik die storing niet hoor bij het gebruik van de richtingaanwijzer.

Ik zou graag van al deze problemen verlost geraken, dat spreekt vanzelf.

Kent iemand een oplossing voor dit probleem of kent iemand die een genie is in auto-electronica en dit probleem zou kunnen oplossen?

Alvast dank, want dit heeft mij nu al net iets teveel gekost.

Vriendelijke groeten,

Dennis.

Dobbelyou

Geplaatst door Dobbelyou (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Er lopen een aantal storingen door elkaar. Motorsensor problemen hebben weinig tot niets met de achteruitrij camera te maken.

Dat je camera het niet doet als je achteruitrij verlichting het niet doet is verklaarbaar. Als de camera niet merkt dat je achteruit rijdt werkt deze niet.
Voor dit probleem onderzoeken hoe het achteruitrijlicht wordt aangezet. Verschilt of je een handbak hebt of een automaat.

Verder alle aansluitingen van die camera onder/achter het dashboard goed controleren.
Misschien zit hier iets niet goed en blijft daarom de dashboard verlichting branden.

Dobbelyou (0), 12 jaar geleden

[quote=oldford]Er lopen een aantal storingen door elkaar. Motorsensor problemen hebben weinig tot niets met de achteruitrij camera te maken.

Dat je camera het niet doet als je achteruitrij verlichting het niet doet is verklaarbaar. Als de camera niet merkt dat je achteruit rijdt werkt deze niet.
Voor dit probleem onderzoeken hoe het achteruitrijlicht wordt aangezet. Verschilt of je een handbak hebt of een automaat.

Verder alle aansluitingen van die camera onder/achter het dashboard goed controleren.
Misschien zit hier iets niet goed en blijft daarom de dashboard verlichting branden.[/quote]
Ik beweer ook niet dat die motorsensorproblemen te maken hebben met de achteruitrijcamera, maar met een soort van algemeen electrisch probleem...

De wagen is trouwens handgeschakeld.

Volgens mij is het geplaatste systeem (De pioneer) niet goed aangesloten en veroorzaakt dat veel van de problemen die bij mij op dit moment voorliggen, zou dat kunnen?

Ondertussen wel al 2x die sensors vervangen, dus ik vermoed dat er een dieper probleem is. Opnieuw vervangen en opnieuw defect laten geraken lijkt me niet echt een optie :-)

Toch al dank voor je uitleg!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.