Renault Clio: Electronische "storing"

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16V

Heren, gaarne aandacht voor het volgende probleem : sinds enige weken begon het lampje van de electronische storing weer te branden .Het probleem is dat als ik s'morgens de auto start en ik heb een aantal honderden meters gereden en ik moet voor een stoplicht wachten het lampje gaat branden en dat dan de motor afslaat , het vreemde is nu dat als de motor op temperatuur is ik er daarna geen last meer van heb .Ik ben vorige week naar de garage geweest en daar hebben zij de storing uitgelezen echter het enige wat daar uitkwam was dat de kilometerteller af en toe was uitgevallen !? dit klopt ook wel want dit deed ie al enige maanden . Vanmorgen bij de garage geweest en toen hebben ze een nieuwe kilometersensor gemonteerd , echter vanmiddag begon het lampje van de electronische storing opnieuw te branden toen de auto een paar uur had stilgestaan en ik opnieuw begon te rijden .Wat is hier aan de hand ? , ik heb ze vorige week al verteld dat het volgens mij iets met de temperatuursensor te maken heeft maar het vreemde is dat dit niet uit te lezen is .....

HermanusP

Geplaatst door HermanusP (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat zijn de storingen precies wat ze hebben uitgelezen.
Temp sensor koelvloeistof zou kunnen dan moeten ze deze met lopende motor controleren met de testkast erop vanaf koude start en kijken hoe deze opwarmd.
Deze moet met stapjes stijgen van niet meer dan 4 graden ineens.
Als ik het zo lees zit het probleem in het smoorklephuis.
Deze goed reinigen en opnieuw initialiseren met de testkast.
Vaak komt de bedrading gaspedaal ook voor.
Daar is een reparatie setje voor.

HermanusP (0), 12 jaar geleden

Oke bedankt voor de tip ! echter het smoorklephuis is een paar jaar geleden al gereinigd omdat ik toen ook al problemen had met de electronische storing en daarna is het een tijd goed gegaan tot op heden .

HermanusP (0), 12 jaar geleden

Ik heb morgen weer een afspraak met de garage gemaakt , en zal die tips aan ze doorgeven , ik houd jullie op de hoogte hoe het is afgelopen .

HermanusP (0), 12 jaar geleden

Gisteren de clio weer opgehaald , zij hebben het smoorklephuis gereinigd en een nieuwe "zender/sensor" gemonteerd , heb vandaag enkele proefritten gemaakt zonder enige problemen , hoop dat dit zo blijft echter wil ik niet te vroeg juichen want dit heb ik in het verleden ook meegemaakt dat het enkele dagen goed ging en daarna begon de ellende weer . @ Ramjod nog bedankt voor jouw tips !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.