Renault Laguna: Elektronische motorstoring.

Bouwjaar: 2002

Hoi,

Sinds drie weken tot drie keer toe gaat er een lampje branden tijdens het rijden van de gloeispiraal samen met met het lampje wat erbij zit (beide oranje).Auto kan niet meer maken dan plm. 2800 toeren.(geen vermogen meer)Nadat je de auto hebt uitgeschakeld en na enkele seconden weer aanzet is er voor enkele dagen of weken niks meer aan de hand.
Vraag: Heeft iemand hier ervaring mee danwel weet iemand wat dat betekent?

Arno.

Arno653

Geplaatst door Arno653 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Bekend probleem!
Had ik ook bij mijn vorige vakantie naar Frankrijk 3x met grote tussenpozen. Hetzelfde gedaan als jij, restart en daarna weer langere tijd OK.
Er is dan een storing in het motormanagement geconstateerd en de computer gaat in de zg. noodloop regeling, dit is als "bescherming" van de motor, je hebt dan echter beduidend minder vermogen!
Bij de dealer laten uitlezen en het bleek dat er veel vervuiling zat bij de EGR-klep (schoongemaakt) en dat er meerdere gloeibougies slecht waren. Deze alle 4 laten vervangen en sinds dan de melding niet meer gekregen.

Rob.

Arno653 (0), 19 jaar geleden

Wat je zegt klopt helemaal alleen hebben ze augustus vorig jaar mijn Egr klep al vervangen nadat ze de interkoeler en de turbodruk regelaar al hadden vervangen.Kan me moeilijk voorstellen dat de Egr klep alweer stuk zou zijn.Wellicht dat jij of iemand anders nog een suggestie heeft?
Zelf heb ik iets vernomen van een luchtpotentie meter,deze zou een verkeerde waarde doorsturen aan de Egr klep.Kan iemand dit bevestigen?

Arno.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.