Renault Espace: ESP storing

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Ik heb gisteren mijn stuurhuis vervangen ivm lekkage. nu moet de auto nog wel worden uit gelijnd maar ik krijg storing dat esp defect is. heeft iemand hier ervaing mee. als ik het systeem uitlees dan krijg ik foutmelding van stuurwielsensor. zou het kunnen dat het is opgelost na de uitlijning. of moet ik iets opnieuw programeren van stuurwiel midden of zou het kunnen dat mijn stuur ten opzichte van de sensor opnieuw moet worden afgesteld.
alvast erg bedankt.

groetjes Jos

Jos5923

Geplaatst door Jos5923 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Je geeft zelf het juiste antwoord al.

De stuurhoeksensor moet opnieuw in rechtuitstand gekalibreerd worden.

Groeten marcel.

P.S. Inderdaad pas doen als hij uitgelijnd is.

Jos5923 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb de stuurhoeksensor vervangen en in rechtuitstand gekalibreerd.
probleem is opgelost alleen vind ik het raar dat ze me bij de dealer niet verder konden helpen.
Het was voor hun echt onbekend. volgens hun moest ik met contact aan stuur uiterst links en rechts draaien en dan zou het systeem zich zelf kalibreren.

maar bedankt nog voor de reactie.

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Mag ik vragen waarom je hem vervangen hebt dan ?????

Normaal volstaat om hem opnieuw te kalibreren. De door de dealer omschreven manier, daar schijnen ze bij mercedes ook mee te werken, maar zeker weten doe ik het niet. Bij ons ( Volvo vrachtwagens ) moet de ecu in de INLEER MODUS worden gezet, en dan gewoon gaan rijden totdat het lampje uitgaat.

Belangrijkste feit is dat de stuurhoeksensor, die na reparatie in rechtuitstand een verkeerde hoek meet, opnieuw wordt ingeleerd, op welke manier dan ook. Daarom mijn vraag waarom je hem vervangen hebt.

Groeten Marcel

Jos5923 (0) PRO, 14 jaar geleden

Kreeg hem in geen enkele manier gekalibreerd. sensor gaf steeds hele rare waardes. na vervanging geen enkel probleem. Maar moest hem wel inleren via een geschikte diagnose computer. Werkt niet zoals ze bij de dealer zeggen.

groetjes Jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.