Renault Espace: Espace V6 Temperatuur

Bouwjaar: 1991

Ik heb onlangs een Renault Espace RXE V6 gekocht van 1991
De wagen heeft al 292.000 km gelopen, maar daar was de prijs denk ik ook wel naar. Toch ben ik altijd wantrouwend.

Het volgende:

Ik beschik vrijwel meteen over warme lucht (airco werkt niet meer, R22 niet meer toegestaan). Op snelweg als ik 120 kmh blijft temp oké. Zodra ik hem efkes doortrek naar de 160 loopt de temp meteen mee, en blijft zo'n beetje hangen (4/5 streepje)
ga ik langzamer rijden, zdan zakt hij tzt. Als de motor stat loopt (of stop&go), dan loopt hij tot in het rood, ik heb ook nog geen een keer de ventilatoren aan horen gaan. Koelvoeistof is oké en niveau ook. Is dit normaal ??

henri.thijssen

Geplaatst door henri.thijssen (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

alexnijs (0), 19 jaar geleden

Nee. Waarschijnlijk is de ventilator kapot, of vast gaan zitten. Kijk eerst eens of de zekering van de ventilatormotor niet kapot is. Is dei kapot, dan zit het motortje waarschijlijk vast. Die zijn niet te repareren, dus die moet dan gewoon vervangen worden. succes. Alex

henri.thijssen (0), 19 jaar geleden

Waar vind ik die zekering ?, welke is het ?

henri.thijssen (0), 19 jaar geleden

UPDATE ...
Nou hé hé ,gevonden. Om een of andere redenen waren z afgesloten. Zekeringen (2x) erui gehaald. Nou ik heb ales gecontroleerd. Ze werken, slaan af als contactsleutel eruit haal. Waarom zou iemand nou in godsnaam die dingen afsluiten ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.