Renault Espace: zwarte rook (roet) bij gas geven (turbodiesel)

Bouwjaar: 1999

Hallo wij hebben het volgende probleem met een Renault espace 2.2 DT 12V 83kw motorcode G8T BJ 1999 deze auto rook bij gasgeven
dit hebben we al gecontroleerd turbo geen speling op as wel iets olie in inlaatspruitstuk. intercooler gecontroleerd als hij bol staat dit was niet het geval. slangen turbo gecontroleerd op lekkage ook goed. ik heb zelf de EGR klep afgesloten dit heeft wel iets geholpen maar is nog niet goed. wie heeft dit eerder meegemaakt of zit dit toch in de brandstofpomp ( VE pomp BOSCH )

peter

Geplaatst door peter (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat is de k-waarde bij de roetmeting? De homologatie waarde is 1,52 m-1. Bij de apk mag hij max 3 m-1 wezen.

Is hij echt te hoog dan moet je gewoon groot onderhoud uitvoeren.

peter (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo Henkie de auto is altijd netje's met zijn beurten (vaste klant) de K-waarde is niet belangrijk in dit geval de klant klaagt er over dat zijn auto erg rookt als je gas geeft heb je direct een plek van 30 cm roet op de grond liggen en de K-waarde zal wel erg hoog zijn in dit geval ( waar mij het meeste om gaat is kan ik deze brandstofpomp ook terug draaien of zit er een probleem in de pomp of iets anders ??? )

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoezo de k-waarde niet belangrijk? Dit is toch een maat voor de roetuitstoot?

Rookt hij ook na flinke proefrit waarbij flink wat motorvermogen wordt gevraagd? Zoniet dan is het gewoon roet wat zich verzameld heeft in de uitlaat.
Is de turbodruk goed? Geen slang gescheurd? Pomptiming is goed?

peter (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo nog even terug komen op mij verhaal ik heb de klant deze week gesprokken deze is nu tevreden over zijn auto dus probleem opgelost dit zat dus wel in de EGR klep ( de roet wat er nog uit kwam zal nog wel in het uitlaat systeem hebben gezeten)
bedankt voor het meedenken.

Simon10906 (0) PRO, 19 jaar geleden

Patiënt komt bij dokter, heeft last van zijn vinger. Hele hand wordt daarom gedemonteerd; geen last meer van de vinger.......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.