Renault Megane: Fluiten panoramadak boven de 120 km/h

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6.16v

Hallo,

Ik heb een renault megane grand tour met panorama dak die electrich open kan

wanneer ik boven de 120km/h (Duitsland) rijd maakt het dak een fluiten geluid en zie ik het dak ook een beetje trillen
kan dit dak worden afgesteld?

zo ja hoe doe ik dat?

alvast bedankt voor de reacties

freerkSpeelman

Geplaatst door freerkSpeelman , lid sinds 12 jaar geleden

5 Reacties

ksie2 PRO, 12 jaar geleden

Er is bij de dealer een bericht bekend over het fluitgeluid.

A110, 12 jaar geleden

Waarschijnlijk zijn je achterste glazendak schanieren verroest en gaan niet meer soepel. Hierdoor sluit het dak waarschijnlijk niet helemaal.
Oplossing glazendak demonteren alles goed schoonmaken en opnieuw smeren nieuwe schaniertje's eropzetten alles dicht bouwen en opnieuw inleren. Probleem opgelost.

Het bericht wat bij ons bekend is is voor een scenic die ook dit probleem heeft. Daar heb ik er al heel wat van gedaan. Maar deze oplossing is niet voor een Megane. Voor de megane zie het verhaal wat ik hierboven heb beschreven.

Jeroen

freerkSpeelman, 12 jaar geleden

De achterste schanieren waren idd een beetje verroest deze schoongemaakt is al iets beter maar hoe moet ik het dak opnieuw inleren?

alvast bedankt voor de reacties

freerkSpeelman, 12 jaar geleden

Is er ook iemand die een tekening van het panaorama dak heeft zodat ik kan zien hoe de onderdelen gemonteerd dienen te worden?

pokemon, 12 jaar geleden

ik was vandaag bij de renault dealer en deze vertelde dat er een extra strip ,plaatje is om het fluiten tegen te gaan dus ze hebben er bij de daeler een oplossing voor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.