Renault TRAFIC T29 L2/H1 2.5 DCI Q 107KW E4 FAP 2011: Fluitend geluid

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: G9U B6, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 107

Na een half uur rijden komt er een fluitend geluid wat in de auto harder klinkt dat buiten de auto, bij remmen of sturen verdwijnt dit en komt dan weer terug dit is gekomen na vervanging van de remschijven en blokken voor en wordt erger,de remmen zijn in frankrijk nu twee keer nagekeken en de flex leidingen zijn vervangen van de remmen zelf vind ik dat een kant velg veel warmer wordt dan de andere kant maar de garage vind dit geen probleem en kan niets vinden.

duimstok

Geplaatst door duimstok (85) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

16 Reacties

2 maanden geleden - kaleido 1

Als je rijd en het geluid is er trsp dan eens heel iets op de rem is het dan weg ?
Temperatuurverschil hoort niet.

2 maanden geleden - duimstok

Maandag maak ik weer een langere toer en zal dat extra hard remmen eens uitproberen.

2 maanden geleden - duimstok

Sorry ik las hard remmen,maar als ik normaal rem gaat het geluid inderdaad weg. En hij wordt warm als ik veel binnen door rij maar niet op de snelweg.

2 maanden geleden - AS1

Ik ga mee met Kaleido dat dat temperatuursverschil niet hoort.
Het is duidelijk dat er een remblok, zuiger of remklauw blijft hangen.
Ik zou naar een andere garage gaan.

2 maanden geleden - AS1

Warm worden is normaal maar zo heet dat je je vingers brandt is dat niet.

2 maanden geleden - duimstok

Heb al twee garages gehad en beide kunnen het niet vinden,het is net of de remmen die eventueel aanlopen langzaam ook weer naar de normale stand gaan ,je moet altijd wachten bij een garage en dat zou mijn gedachten zijn, wat zou daar de oorzaak van zijn?

2 maanden geleden - duimstok

Update,vandaag de remklauw laten vervangen op advies van de garage volgende week donderdag ga ik van Frankrijk weer naar Nederland kan dan weer een test doen met een wat langere rit,als ik nu na 20 minuten rijden voel dat de ene kant alweer warmer wordt dan de andere kant ben ik er niet gerust op.
Het geluid wat je hoort begint pas na een 40 minuten rijden en wordt harder het gekke is dat wij horen het duidelijk in de auto maar als ik door dorpjes rijd kijkt er niemand op,net of je buiten niets hoort.

2 maanden geleden - Heino4267

Als je zacht aanlopende remmen hebt, verbrandt het aanlopende stukje remblok, je krijgt daar een hard puntje in zitten wat in je remschijf gaat vreten. Omdat data puntje constant in contact staat met de remschijf en hard is, gaat het piepen op de remschijf en dat is waarschijnlijk het geluid wat je hoort na 40 minuten. Als je dan even stevig remt is het harde puntje weggesleten en dan is het geluid weer even weg.
Als dat inderdaad zo is (na stevig remmen, bv. even op een snelwegafrit met geen verkeer achter je), klopt mijn verhaal over het harde, aanlopende puntje.

2 maanden geleden - duimstok

Ga dit zeker proberen,en wat zou dan de reden van continue zachtaanlopende remmen zijn?

2 maanden geleden - Heino4267

Dat kan hydraulisch of mechanisch zijn:
- mechanisch doordat de remblokken niet goed gangbaar zijn in de remklauw (door bv. roest of vuil), of een remzuiger die door roestvorming niet goed gangbaar meer is of een zwevende remklauw die vast zit.
- hydraulisch door defecte remslangen (die zijn vervangen) of een hoofdremcylinder die niet fris meer is.

2 maanden geleden - AS1

Ik heb ooit precies hetzelfde gehad (met Laguna uit '94). Ik heb toen de remklauwsteun vervangen omdat de geleidebouten ook met nieuw vet niet soepel meer gingen door slijtage.

Een remklauwsteun komt met nieuwe geleidebouten als het goed is.
Wellicht dat alleen die bouten vervangen genoeg is maar weet niet of ze los verkrijgbaar zijn.

2 maanden geleden - AS1

Geleidehulzenset: 7701053064

2 maanden geleden - AS1

Oh bovenstaand is voor de achterremmen.

Voorremmen: https://www.catcar.info/renault/?lang=en...

Komt het geluid van voren?

2 maanden geleden - duimstok

Ja geluid en warm worden komt van voren,warm worden is rechts voor,eerst dachten ze de flex leiding achter de remmen en nu is de remklauw vervangen,geluid op dit moment nog niet gehad maar ook geen langere afstand gereden,vanmorgen twee keer 25 km maar nog geen geluid,wordt wel nog steeds warm.

2 weken geleden - duimstok

Na de derde garage in frankrijk gewacht tot ik weer terug was in Nederland,lastig om een garage te vinden die tijd had om dit complexe probleem op te lossen kon pas na drie weken, alles is gechekd en losgeweekt,auto bleek ook aan de ene kant meer te remmen dan aan de andere kant,uiteindelijk bleek de rempomp kapot te zijn,nu is de pomp vervangen nieuwe olie twee remklauwen voor,twee flex leidingen en alles is los geweest en weer naar frankrijk voor de rest van de vakantie,o ja en weer rondom nieuwe rem schijven en remmen nu na 1000 km begint de ellende weer opnieuw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault TRAFIC T29 L2/H1 2.5 DCI Q 107KW E4 FAP of stel zelf een nieuwe vraag.