Renault Scénic 2000: Portierslot bestuurderskant

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Portierslot bestuurderskant werkt niet meer met de afstandbediening en blijft open als je op afstand afsluit. Andere deuren en achterklep wel. Met de sleutel kan je wel de bestuurderskant met het slot in de deur afsluiten maar openen gaat dan niet. Dit moet je doen door de achterdeur van bestuurderskant te openen en vanuit binnen, de deur aan de bestuurderskant te openen. Daarna is ook de deur weer van buitenaf te openen. Wat zou het probleem kunnen zijn ?

Pakreel

Geplaatst door Pakreel (230) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

2 maanden geleden - kaleido 1

Vermoed het slot electronisch defect.
Controleer de stekker in de a stijl op oxidatie.
Meet op de stekker van het slotbof daar signalen komen

2 maanden geleden - Heino4267

Tja, na bijna 25 jaar kan er wel wat slijtage optreden in het meestgebruikte portierslot.
Ik gok op een versleten slot met teveel mechanische weerstand om het slot nog elektrisch te kunnen bedienen (of een niet meer werkende slotmotor in het slot).

2 maanden geleden - Pakreel

Het is opgelost. Slot eenvoudig losgehaald. Alle delen van het slot die soepel moeten bewegen per deel een beetje met WD40 ingespoten en succesvol weer voldoende gangbaar gemaakt. Dank voor de reacties op mijn vraag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.