Renault Scénic 2009: Parkeerrem defect.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo,
Mijn Renault Scenic II 1.6 benzine automaat van 2009, heeft een parkeerrem defect melding op het dashboard. Auto is een tijdje weinig gebruikt en heeft 2 maanden helemaal stil gestaan. Daarna starte de auto wel maar sloeg net niet aan. Na overstarten start hij prima.
Tijdens APK komt naar voren dat de parkeerrem tijdens stilstand er niet met de parkeerremschakelaar af te zetten is en tijdens het rijden werkt hij niet als noodrem (handbediend). Wel werkt de parkeerrem normaal bij het wegrijden en stoppen met rijden (automatisch).
Het systeem is in de garage met een Bosch tester uitgelezen en zelf heb ik een Delphi tester. Volgende codes komen naar voren:


Aktieve codes Delphi tester
DF047
-manuele opdracht
-Incoherentie signaal
-aanwezig

DF044
-remtestschakelaar aan
-korstuiting naar +30
-aanwezig

Voor het wissen van de codes stond er ook nog
DF048
-electrisch handrem loslaten
-Incoherentie signaal
-aanwezig

DF017
-waarschuwingslicht, kortsluiting
-kortsluiting naar aarde
-intermiterendAktieve codes Bosch tester
C116C
Remschakelaar stroomkring
Kortsluiting naar plus

C1171
Remschakelaar: signaal
Signaal/bericht niet plausibel

Voor het wissen van de codes stond er ook nog
C1173
Handremschakelaar (HAS)
Signaal/bericht niet plausibel


Reeds gechecked:
-Parkeerremschakelaar, alle 3 de microswitches werken normaal, ook doorgemeten.

-Voetremschakelaar heb ik iets bij moeten stellen. Remlicht werkte wel maar de automaat ontgrendeling was altijd ontgrendeld, door het steuntje van de schakelaar iets te verbuigen, werkt deze nu wel weer naar behoren.
Dubbel circuit van de voetrem schakelaar gechecked. 1 circuit is een maakcontact bij loslaten. Het andere bij indrukken. Lijkt dus ook goed te zijn.

-Connector op handremmodule rechts achter onder de auto losgemaakt en gecontroleerd. Ziet er allemaal prima uit, geen corrosie te zien.

-Alle zekeringen in het zekeringenkastje in de auto gecontroleerd. Onder de motorkap alleen open gemaakt, maar hier zag alles droog en netjes uit, maar was niet bereikbaar om helemaal te controleren.

-Massa contacten op en rond de accu schoongemaakt en tevens extra massa naar motor en carrosserie gemaakt.

Niets help. Storing codes blijven aktief. Zijn er nog andere checks die ik zou kunnen uitvoeren. Andere componenten die nog voor de parkeerrem in de auto zitten? Alvast bedankt voor jullie moeite.

Widdie

Geplaatst door Widdie (60) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

1 week geleden - kaleido 1

Zit er bij dit type nog een stekker onder de stoel van bestuurder zoja deze willen wel eens oxideren.
Alle zekeringen heel ?

    Bedankt voor je reaktie. Stekker zit er inderdaad, even snel gechecked, maar ziet er prima uit. - Widdie (60), 1 week geleden

1 week geleden - kaleido 1

Software controle bij de dealer

    Bedankt voor je reactie. Vanwege de lege accu neem ik aan? Zal ik op een gegeven moment wel moeten gaan doen. Houd het als laatste redmiddel zeker in mijn achterhoofd. - Widdie (60), 1 week geleden

1 week geleden - harry4203

De schakelaar van de electrische parkeerrem wil wel eens defect raken bij zulke klachten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.