Renault Laguna: Fluittoon uit de uitlaat

Bouwjaar: 2001

Kan de fluittoon (achter onder bij de achteras) wijzen op een verstopte uitlaat? Het geluid komt zowel bij stationeer als rijden voor. Kan door slechte verbranding (slecht functionerende EGR-klep of een foute lucht-brandstof mengsel (LMM kapot?)kool in de katalysator terechtkomen? Is dit dan te herstellen door de kat uit te kloppen? Verhoogt een verstopte uitlaat ook het brandstofverbruik?

Veel vragen, maar toch bedankt voor jullie info, martin

Wok

Geplaatst door Wok (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Zijn er problemen met rijden of met vol gasgeven.

Wok (0), 18 jaar geleden

De fluittoon gaat samen met de stand van het gaspedaal en dus niet zozeer met de snelheid b=van rijden. Als bij stationeer gas wordt bijgegeven dan neemt de fluittoon toe en verlaagt weer bij het loslaten van het gaspedaal. Enig idee wat het kan zijn? Het is in ieder geval niet de turbo! Kan een kat verstopt raken en wat zijn dan de mogelijke oplossingen? Wat is in dit geval de rol van LMM en/of de EGR-klep.

Bedankt voor je reactie, Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.