Renault 19: Formaat Boxen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1700 TXE

Hallo,

De geluidsinstallatie van mijn renault 19 txe uit 1991 is aan vervanging toe. De radio is reeds vervangen, de boxen zijn nu aan de beurt. Hierover heb ik twee vragen:

- Is het noodzakelijk om zowel de boxen vanvoor, in de portieren als vanachter te vervangen, of volstaat het om alleen vanvoor boxen te plaatsen? (geluidskwaliteit, bass etc.)

- Wat is het formaat van deze boxen of waar kan ik dit eventueel terugvinden?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groetjes,
Sander Bruggeman

flipflapper

Geplaatst door flipflapper (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

RolandK10257 (0), 17 jaar geleden

Een en ander is natuurlijk afhankelijk van je budget maar ik zou altijd vier speakers plaatsen, dat geeft het mooiste geluidsbeeld. Let op met het plaatsen van speakers in de deuren, als je te diepe speakers neemt kan het raam niet meer open. Je zal niet de eerste zijn die dit overkomt.
Over de maat, veel merken audio hebben z.g.n. custom-fit speakers, die zijn op maat voor specifieke automodellen. Uit de typenummers kun je vaak de maat halen, de eerste cijfers geven dan de diameter aan.
10xx=10 cm, 13xx=13 cm en zo verder. Kijk maar eens op de site van pioneer :
http://www.pioneer.nl/files/SFYC/index.h...
Mischien heb je iets aan deze info.
Succes.

flipflapper (0), 17 jaar geleden

Hartstikke bedankt voor je informatie en de snelle reactie!
We bouwen de boxen zelf in, dus het controleren van de ramen is een goede tip!!

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Koop in ieder geval goede boxen. Liever 2 goede dan 4 van mindere kwaliteit. 4 boxen van dezelfde type zullen met name de bas wat krachtiger maken maar niet dieper. Dit wordt bepaald door de kwaliteit.

Devvo (0) PRO, 17 jaar geleden

voor in het dash 10cm maar dat is niet veel soeps in deze plaatsjes kan je het beste tweeters monteren

in de portieren past 17cm d8 ik... ik zou een compo setje advieseren

in de hoedeplanksteunen past 13cm acceptabel geluid maar als je goede voorspeakers hebt is het meer voor de achterpassagiers

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Composetje is inderdaad ideaal, heb ik toen ook in de R19 gehad. Een JBL GTO setje was dat, 16,5 cm woofertje in de deuren, tweeters in het dashboard met een aangepast plaatje gemonteerd. Achter 13 cm. Hiermee heb je best leuk geluid maar verwacht er niet heel veel van want de deuren zijn van "blik en karton" en daardoor haal je helaas niet alles uit zo'n setje. Als je duits redelijk is kun je eens kijken op www.r19.de.

Snoof (0), 17 jaar geleden

ik heb ook GTO in de deuren zitten van 16 cm en die doen het idd erg goed. zelf ff plaatje maken voor de tweeters op de plaats van 10 cm. moet je uiteraard wel de grotere kaartenbakken hebben in de voorportieren (maar volgens mij heeft een TXE die)

achterin heeft niet zo heel veel zin, tenzij vaak mensen achterin zitten. wil je een beetje fatsoenlijke bass hebben, zul je toch gauw een woofertje met versterker moeten plaatsen (en compo ook op versterker!)... verwacht ook van een versterkte compo geen hele diepe bass

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.