Renault 19: Slaat af en start dan niet meer

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 C-motor

Als de auto s' morgens koud wordt gestart, alles normaal. Rijden gaat goed, geen probleem. Als de motor lekker op temperatuur is (20 km) valt de motor uit, en kun je pas starten als hij is afgekoeld. Dit doet zich ook voor als je bijv. in een file rijd. De koelvin komt in en opeens valt hij stil. De auto is dan weer te starten als i koud(er) is (ong. 15 minuten).
Hebben de auto hier stationair laten lopen. De koelvin kwam in, niets geks. We hielden er even wat toeren op en rustig viel de motor weer stil.... en weer niet starten...
Hij krijgt vonk en brandstof. De auto start wel en wil lopen(paar seconde), maar valt meteen weer dood.
Gas geven heeft dan ook geen zin. Geen reactie daarop. Weer even af laten koelen en meteen weer starten.
Heb nu de MAP sensor vervangen. Dit lijkt het probeem op te lossen. De auto start nu weer direct, en is niet meer afgeslagen (nog steeds niet na 30 minuten stationair lopen)
Het goede vervangen of heeft iemand hier ervaring mee of tips cq suggesties??

Cliodennis

Geplaatst door Cliodennis (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Slangetje naar de MAP sensor ook even checken of daar geen barsten in zitten of zoiets. Sensor kan best oorzaak zijn van afslaan en niet willen starten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.