Renault Grand Scenic: foutcode vergrendeling handrem c1175 wil niet gewist worden

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

bij het wisselen van wielen zag ik er iets mis was met de handrem De handel op de caliper was ik de uiterste p-rem stand. maar het wiel remde niet. Ik ben gaan kijken waar dit aan kon liggen. Begreep dat er een halfjaar geleden remblokken waren vervangen en nooit iets is opgemerkt. handel met sleutel proberen mee te bewegen met het in en uitschakelen. Toen kwam er toch beweging in met deze hulp. Toen heb ik de handremkabel los bij de remklauw gemaakt en ontdekte dat deze bleef hangen bij het einde stuk. gangbaar gemaakt en weer terug gemonteerd. En toen zei de boordcomputer dat er iets mis is met de handrem. terwijl hij het nu wel weer goed deed en daarvoor niet??
Via een uitlees computer van TEXA proberen de foutcode te wissen maar deze wil er niet uit. het is F code c1175 en het progamma zegt iet over de vergrendeling, en niet bereiken van de nominale klemspanning?
Nu blijf ik eigenlijk hangen, op welke manier kan ik de electronische handrem wel weer terug zetten in orginele waardes? Zou het ingeleerd moeten worden?

GerardB1963

Geplaatst door GerardB1963 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (2095) PRO, 9 jaar geleden

Je hebt , hoop ik , de handrem niet geaktifeerd toen de kabel er af was ?
Als dit wel gebeurd is , kan de kast die onder auto zit defect geraakt zijn.
Handrem werkt wel op beide wielen , dan zou inleren het probleem op kunnen lossen.

GerardB1963 (0) PRO, 9 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Je hebt , hoop ik , de handrem niet geaktifeerd toen de kabel er af was ?
Als dit wel gebeurd is , kan de kast die onder auto zit defect geraakt zijn.
Handrem werkt wel op beide wielen , dan zou inleren het probleem op kunnen lossen.[/quote]
Wat je omschrijft is inderdaad gebeurt. Dus met andere worden opnieuw laten inleren. Handrem werkt nu wel weer goed nadat ik de kabel gangbaar heb gemaakt

kaleido 1 (2095) PRO, 9 jaar geleden

Inderdaad , inleren /controleren bij de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.