Renault 19 1.4: Geen spanning dashbord + niet werkend remlicht

Bouwjaar: 1992

Plotseling zijn vrijwel alle electrische componenten in het dashboard uitgevallen. Indicatielampjes voor bijvoorbeeld achterruitverwarming en handrem werken niet meer en de brandstofmeter + koelwater temperatuur staan op 0.
Zekeringen zijn allemaal in orde, maar ik weet even niet waar te beginnen.
Daarbij zijn plotseling ook mijn remlichten en mistachterlicht er mee uit gescheden. Zou dit met elkaar te maken kunnen hebben? Ik heb helaas geen electrisch schema, anders zou het gemakkelijker zoeken zijn. Eventueel beruchte problemen bij de renault 19?

maffie

Geplaatst door maffie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

maffie (0), 19 jaar geleden

Het probleem is reeds opgelost.
Nadat ik het werkplaatshandboek er bij had met de electrische schema's was het zo gepiept.
Volgens het handboek dat bij de auto hoorde ben ik de zekeringen als eerste gaan controleren. Echter alleen de zekeringen die iets met het probleem te maken hadden, uit de schema's bleek dat nummer 29 er uit lag, dit is een zekering die zowel geldt voor de remlichten als voor de Hoofddraad B (één van de drie hoofd plus draden die alles van spanning voorzien)
Alle problemen zijn opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.