Renault Renault 19: regen dan problemen

Bouwjaar: 1989

Mijn auto heeft altijd problemen als het geregend heeft.
en vooral als het de hele nacht geregend heeft bijvoorbeeld.

het gaat als volgt meestal na een regenbui.

in de ochtend start ik mijn auto en hij start dan gelijk en na het afleggen van wat meters begint de auto hevig te schokken en te schudden en valt dan uit.

en dan gaat het starten weer heel moeizaam, en als deze uiteindelijk toch weer gestart is, rijd ik weer een stukje en vervolgens het zelfde tafereel van schokken en uitvallen.

en dit gaat dan zo'n tijdje door, gedurende ongveer 10 minuten en daarna is de auto weer in orde en rijdt hij verder zonder problemen.

maar het heeft dus te maken met vermoedelijk twee dingen: vocht in het ontstekingssysteem (bougies, bougiekabels, bobine, verdelerkap zijn onderdelen van dit systeem)

want ik heb er alleen last van als het geregend heeft en het heeft dus ook te maken met het starten en het aan de praat proberen te houden van de auto.

Het is heel vervelend en bovenal gevaarlijk om zo de weg op te gaan met een onbetroubare auto.

ik hoop dat jullie raad weten

alvast hartelijk dank!!!

zomaariemand

Geplaatst door zomaariemand (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Het heeft waarschijnlijk met de ontsteking te maken, verdeelkap, rotor, bougies en bougiekabels. Zit er bij die Renaultjes niet zo'n soort (zwart) plastic zakje om de verdeelkap? Haal dat er maar vanaf, nadat je de verdeelkap hebt vervangen, dit zijn klotedingen.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

verdelerkap en bougiekabels vernieuwen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.