Renault espace: geen verwarming?

Bouwjaar: 1997

Heb net een espace 2ehands gekocht.bij het naar huis rijden merk ik dat de motortemperatuur ok is,maar geen of nauwelijks geen verwarming heb?
Nadien vergeleken met die van mijn schoonbroer,en daar heb ik dan nog bovenop gemerkt dat de aanjager in dezelfde standen als bij hem,niet hetzelfde luchtdebiet heeft.dus de aanjager draait niet op volle toeren.
Nu vermoed ik dat deze aanjager ergens geschakeld gaat worden over een serie weerstanden.maar waar vind ik deze en kan ik deze zelf vervangen?(heb dit al wel bij een ander merk voorgehad)
wat betreft de verwarming zelf,ik hoor wel telkens ik een andere knop induw ,iets schakelen,of als ik de temp regeling opendraai,hoor ik ook iets elektrisch aangestuurd worden????
Wat kan hier de fout zijn?lucht in de leiding?zo ja ,waar vind ik dit ontluchtingsventiel?
airco is in orde,maar heb ik nu zekers niet nodig.
Wie kan me uit de nood helpen?

PePe

Geplaatst door PePe (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat is het type en motor etc? Waarschijnlijk zit je interieurfilter helemaal dicht. gebeurt wel vaker.

PePe (0), 19 jaar geleden

2liter benzine.
Waar vind ik deze interieurfilter?kan ik deze gemakkelijk demonteren?
Is dit ook de reden dat ik totaal geen verwarming heb?

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat er onder het dashboardkastje een langwerpige klep zit die je los kunt maken (is zo bij een Mégane Scénic). Daar zal hij wel onder zitten. Anders moet je even kijken onder de paravan (rooster van de ruitenwissers). Volgens mij zit er een interieurfilter op, maar 100 procent zeker ben ik hier niet van. Ze geven ze aan vanaf oktober 1997. Het kan verder best zijn dat je wel warme lucht hebt, maar het nauwelijks voelt, omdat het filter dicht zit. Probeer dat eerst maar eens, anders is het volgende wellicht de kachelradiateur, maar één voor één hè?

PePe (0), 19 jaar geleden

ondertussen heb ik gemerkt dat één van de leidingen v/d radiator koud blijft,de andere warm.
De bediening van warm naar koud hoor ik wel overschakelen,dus de klep werkt ook.
Ik vermoed dat het kacheltje wel degelijk verstopt zit.
Zal morgen die filter eens opzoeken.
Een handleiding van deze wagen met meer technische uitleg zou wel handig zijn,maar ja,die vind je blijkbaar niet zo gemakkelijk.

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb je het dan over één van de twee leidingen die naar de kachelradiateur lopen of van de "grote" radiateur zeg maar. Als het van de grote is, dan is waarschijnlijk je thermostaat kapot.

PePe (0), 19 jaar geleden

neen,de leidingen achteraan de motor.
Die gaan op twee plaatsen naar binnen,langs chauffeur 2X,en langs passagierszijde 2X
En 1 van deze leidingen voelt koud aan,de leidingen van de radiator zijn warm(heet)
En de stand van de meter binnen op het dashbord blijft om en rond 3 streepjes staan,hetgeen normaal schijnt te zijn

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Dan kan het goed zijn dat de kachelradiateur verstopt zit. Maar ik zou toch eerst even kijken naar het filter als dat er in zit. Ik weet trouwens niet of je twee kachelradiatoren hebt als er 4 slangen naar binnen gaan....heb ik nog nooit gezien. Is links en rechts apart te bedienen?

PePe (0), 19 jaar geleden

ja,langs passagierskant kan je appart extra warmte vragen.
Ik zie dus 2 buizen achter de motor dwars lopen,die dan ieder langs een kant naar binnen gaan.centraal op deze buizen is dan een aansluiting die naar een stuk op de motor gaat(pomp vermoed ik)en langs de andere kant komt daar de grote radiator op uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.