Renault Twingo: geluid aandrijfving renault twingo 1,2

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

hallo ik heb bij een twingo een brommend en kloppend geluid rechtsvoor , dit begint boven de 40 km/u , wordt ook niet minder bij afremmen alleen als ik slinger van rechts naar links dan wordt het minder , dus als rechtsvoor niet belast wordt/er minder gewicht op het voorwiel rust .

na het wisselen van het rechter wiellager ,en de rechter aandrijfas is het kloppende geluid weg ( homokineet was uitgesleten ) , maar het brommend geluid niet ,zou het brommende geluid van het baklager of differentieel af kunnen komen , aangezien het wiellager en de aandrijfas vervangen zijn
wel heb ik het idee dat er wat speling op de ingaande as zit , ik heb de homokineet bakzijde losgehaald van de aandrijfas en in de bak geplaatst en er zat wel een lichte speling op ook heb ik het idee dat het geluid meer in het midden onder de auto vandaan komt , maar dit is erg lastig om precies te bepalen
we hebben met 2 man in de auto gezeten om het te bepalen maar verder als rechtsvoor/ ergens in het midden komen we niet.

bij voorbaat dank voor ( eventuele ) reacties / ervaringen

mvg hycom

hycom11

Geplaatst door hycom11 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 15 jaar geleden

Dan heb je het verkeerde wiellager vervangen. Wiel ontlasten door slingeren is niet een betrouwbare methode voor het bepalen van welk wiellager defect is. Op het gehoor bepalen welk lager defect is; is gewoon gokken met een kans van 1 op 2.
Wil je weten welk lager defect is; auto opkrikken, schroefveer beetpakken en een slinger aan het wiel geven. Voel je een trilling in de veer dan is je wiellager stuk. Geluiden uit de bak moet dan je negeren.

hycom11 (0), 15 jaar geleden

hallo henk , ik zal het nog eens proberen maar ik heb allebei de wielen tegelijk omhoog gehad en kon door aan de wielen te slingeren eigenlijk geen verschil ontdekken qua gevoel en geluid tussen links en rechts ,heb de auto ook laten lopen en toen viel het slingeren van de rechteraandrijfas op , daarom maar rechts het lager vervangen toen werd het geklop overduidelijk , vanmorgen de aandrijfas vervangen , de homokineet aan de bakzijde was behoorlijk uitgeslagen/versleten , leek wel of er het verkeerde vet in zat. daarom mijn twijfel over het baklager omdat slijtage gebeuren aan die kant van de as zit ipv aan de wielzijde

zou het kunnen zijn dat als ik jou beredenering volg dat het linker wiellager kapot is dat je dit dan rechtvoor onder de auto hoort?

bedankt voor je ( snelle) reactie en een prettig weekend

groeten roel

ksie2 (0) PRO, 15 jaar geleden

Wiellagers voor van een twingo komt wel voor.Als je rechts voor al vernieuwd hebt zou ik links voor ook vernieuwen.Baklagers komt bijna niet voor bij een twingo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.