Renault Scenic: H7 lampen vervangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 84kw

Welke problemen kom ik tegen als ik zelf de dimlichten wil vervangen?

holyhero

Geplaatst door holyhero (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ed Ang (0), 13 jaar geleden

Geen. Haakje in de lampunit los halen, lampje eruit en loshalen van het stekkertje, nieuw lampje in het stekkertje, terug in de lampunit stoppen (let op de stand van de lamp, deze kun je maar in feite op 1 juiste manier erin stoppen vanwege 1 platte zijde van de lamp), haakje weer sluiten, klaar is Kees.

Beve (0), 13 jaar geleden

De H7 lampjes zijn voor het dimlicht. Deze kun je verwijderen door ze een klein beetje te verdraaien, ik weet zo niet meer of het links dan wel rechtsom is maar dat merk je vanzelf. Aan de rechterzijde, passagierskant even de vulhals van het ruitensproeier reservoir verwijderen, kun je zo naar boven wegtrekken heb je iets meer ruimte. Aan de linkerkant, bestuurderszijde accukap verwijderen en meestal haal ik de "computer " aan de zijkant van de accu ook even weg en heb je net genoeg ruitmte om de lamp te verwijderen. Let er wel op dat je niet per ongeluk de stelmotor voor de hoogteverstelling los haalt want die zit dicht in de buurt en gaat op dezelfde manier los. Is mij nml de eerste keer wel overkomen en dan ben je mooi de sjaak.

zafira2.2dti (0), 13 jaar geleden

Hey Henk, ik laat mijn lampjes vervangen bij de dealer a 15euro inclusief het lampje, ben de eerste keer ook zelf bezig geweest aan de accu zijde en laat ik je dit meegeven wat een DRAMA was dat, terwijl de dealer ong. een 10 minuten bezig is. Succes in ieder geval en veel sterkte ermee.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=zafira2.2dti]Hey Henk, ik laat mijn lampjes vervangen bij de dealer a 15euro inclusief het lampje, ben de eerste keer ook zelf bezig geweest aan de accu zijde en laat ik je dit meegeven wat een DRAMA was dat, terwijl de dealer ong. een 10 minuten bezig is. Succes in ieder geval en veel sterkte ermee.[/quote]
daar kun je geen armoede voor hebben aangezien een h7 lamp toch gouw 11 a12 euro kost. het wordt inderdaad veel moeilijker om een lamp te vervangen je moet heel wat demoteren en je handen openhalen voor het is gerep

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.