Renault laguna: handrem afstellen

Bouwjaar: 1995

hallo,
ik heb een klein probleemje,mijn handrem staat staat te hoog afgesteld,is die nu af te stellen bij de trommels of aan de handrem zelf?

dolle2337

Geplaatst door dolle2337 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kahler (0), 19 jaar geleden

eerst de trommels eraf halen dan handmatig de voeringen goed afstellen zodat de trommels net over de voering passen en dan de handrem afstellen dit kan of onder de auto of in de auto net achter onder het middenconsole maar dit weet ik niet meer zeker maar ik dacht onder de auto.
Succes

Johannes5653 (0), 19 jaar geleden

Dennis, volgens mij klopt het niet helemaal wat je schrijft. De procedure staat redelijk beschreven in de Vraagbaak. Als het goed is stellen de remvoeringen automatisch bij als je het rempedaal een paar keer intrapt (tot het klikken van het stelmechanisme ophoudt), bijvoorbeeld na het vervangen van de voeringen maar ook tijdens normaal gebruik als de voeringen slijten. Vervolgens kun je de handrem met een moertje onder de auto bijstellen. Maar pas op, want dit moertje is vaak flink verroest! Bij mij brak-ie af, en moest ik dus eerst een reparatie aan de handrem-stang uitvoeren. Anyhow, als de normale rem het goed doet en de voeringen niet zijn versleten hoef je de trommels er volgens mij dus NIET af te halen. Succes!

kahler (0), 19 jaar geleden

Johannes je hebt helemaal gelijk het automatische stelmechaniek klopt wel hoor maar als je toch de trommels eraf hebt kan je beter even met de hand verdraaien en mischien werkt het automatisch stelmechaniek wel niet anders zou hij nooit de handrem hoeven aftestellen.

Eelco2633 (0), 19 jaar geleden

kan je dien niet afstellen met stelschroef midden onder de auto?
bij mij kan het wel, maar ik heb een ander type.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.